Hlavní obsah

Australan dostal 14 let za znásilnění českých studentek

Novinky, News.com.au

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

Australský soud ve středu vyměřil 14 let vězení muži, který v říjnu 2002 opakovaně znásilnil dvě české studentky (dnes 23 a 28 let). Devětatřicetiletý pachatel je vzal do svého automobilu, když stopovaly. Vyhrožoval jim, že v případě útěku jedné z nich druhou zabije. O případu informoval internetový server News.com.au.

Foto: Mažoretky Colloredo (archiv)

Martina Tošovská zvítězila v juniorkách starších B na Mistrovství České republiky a dosáhla velkého úspěchu.

Článek

Soudce Brian Hoath zhledal Lindsaye Gordona Dallena vinným z jedenácti činů, a to v případech znásilnění, omezování osobní svobody a jednoho pokusu o znásilnění.

"Jsem obětí. Nikdy jsem ty dívky nenapadl, natož znásilnil," řekl v reakci na rozsudek Dallen.

Osudné stopování

Podle soudu pachatel napadl dvě české turistky v ranních hodinách druhého října 2002. Studentky stopovaly z města Surfers Paradise do oblasti Runaway Bay.

Dallen je vzal do svého automobilu. Vzápětí je napadl. Vyhrožoval jim, že je zabije, když se pokusí o útěk. Uteče-li jedna z vás, druhou zabiji, řekl prý doslova vystrašeným Češkám.

Podle žaloby je poté opakovaně znásilnil a nařídil jim vlézt do zavazadlového prostoru vozidla. Ženám se podařilo utéct u čerpací stanice, kde Dallen omylem otevřel místo palivové nádrže právě zavazadlový prostor.

Hysterický výstup

Soudce Hoath na adresu pachatele uvedl, že během přelíčení neprojevil žádnou lítost. Násilník navíc dívky označil za prostitutky. Policie údajně vyšetřování zmanipulovala.

Čekání na vynesení rozsudku nervově neunesl. Po hysterickém výstupu mu Hoath nařídil opustit soudní síň. Rozsudek byl následně vynesen za nepřítomnosti pachatele.

Reklama

Výběr článků

Načítám