Hlavní obsah

ARD: Němka unesená v Alžírsku zemřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ALŽÍR

Jedna německá žena ze skupiny 15 zahraničních turistů, kteří byli uneseni v Alžírsku a jsou již pět měsíců zadržováni svými únosci na neznámých místech, údajně podlehla útrapám a zemřela. Oznámil to v pondělí první program německé veřejnoprávní televize ARD bez uvedení zdroje.

Foto: Alena Oudová

Plzeňský kraj a město Železná Ruda zve všechny cykloturisty a příznivce nordic walking na Šumavu.

Článek

Stanice sdělila, že blíže neidentifikovaná žena zřejmě podlehla vyčerpání z horka a dostala infarkt. Únosci ji zřejmě pohřbili v poušti. Německé ministerstvo zahraničí zatím informaci nepotvrdilo. ARD nicméně uvedla, že rodina oběti již byla informována.

Únosci vedou rukojmí do Mali

Rukojmí jsou po většinu času drženi ve skrýších v hornaté oblasti a často nuceni měnit místo pobytu. Alžírské noviny v pondělí uvedly, že únosci jsou se svými zajatci na 1200kilometrové pouti do sousedního Mali. Zadržuje je prý fundamentalistická Salafistická skupina pro kázání a boj (GSPC), která údajně přistoupila na nabídku armády propustit rukojmí výměnou za volný odchod do sousední Mali. GSPC, kterou alžírská vláda viní z vazeb na teroristickou síť al-Kajdá, bojuje za vytvoření čistě islámského státu.

Dnes časně ráno alžírský ministr vnitra Núraddín Jazíd Zirhúní potvrdil, že rukojmí jsou stále na alžírské půdě. Německé bezpečnostní zdroje se ale domnívají, že již vstoupili do Mali.

Patnáct lidí zůstává v rukou únosců

Na Sahaře je stále zadržováno 15 evropských turistů. Deset Němců, čtyři Švýcaři a jeden Holanďan byli uneseni koncem února a začátkem března, když v několika skupinách cestovali na jih Alžírska. Původně bylo uneseno celkem 32 lidí, 17 z nich - deset Rakušanů, šest Němců a jednoho Švéda - se v květnu podařilo osvobodit.

Reklama

Související články

Zmizelé turisty v Alžíru unesli

Alžírsko uvedlo, že 31 turistů z Evropy, kteří zmizeli v saharské poušti během posledních dvou měsíců, je zadržováno. Oficiální představitelé země jsou...

Sahara vydala některé zmizelé turisty

Část turistů unesených před několika měsíci na Sahaře žije. Za dosud nevyjasněných okolností nalezli 10 Rakušanů, 6 Němců a 1 Švéda alžírští policisté....

Výběr článků

Načítám