Hlavní obsah

Andrew Tate oficiálně obviněn ze znásilnění a obchodování s lidmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kontroverznímu a celosvětově známému influencerovi Andrew Tateovi bylo sděleno obvinění, pro které stane před soudem. Rumunská prokuratura ho viní ze znásilnění, obchodování s lidmi a z vytvoření zločinecké skupiny určené k sexuálnímu vykořisťování žen. Před soud předstoupí on, jeho bratr Tristan a dvě Rumunky.

Foto: Profimedia.cz

Influencer Andrew Tate.

Článek

Poprvé byl Tate spolu se svým bratrem zatčen v prosinci minulého roku. V březnu byli na základě rozhodnutí rumunského soudu přemístěni z vazby do domácího vězení. Nejnověji Andrew čelí obvinění ze znásilnění a jeho bratr Tristan z podněcování k násilí. Kromě dvojice bratrů předstoupí před soud také dvě Rumunky, které byly obviněny z pomoci při organizování zločinecké skupiny.

V obžalobě uložené u bukurešťského soudu stojí, že čtveřice obviněných vytvořila v roce 2021 organizovanou zločineckou skupinu, která se dopouštěla obchodování s lidmi v Rumunsku, ale také v dalších zemích včetně USA a Spojeného království, informuje BBC.

Je v ní jmenováno sedm údajných obětí, které podle ní bratři Tateovi naverbovali prostřednictvím falešných slibů lásky a manželství. Očekává se, že soudní proces se protáhne. Soudce má nyní po předložení obvinění 60 dní na to, aby do spisu nahlédl, poté bude případ poslán k soudu.

Do zahájení trestního řízení jsou bratři Tateovi a dvě Rumunky v domácím vězení.

Foto: Inquam Photos/octav Ganea, Reuters

Zadržení bratrů Tateových Andrewa a Tristana

Influencera Andrewa Tatea čeká soud. Zpřísnili mu obvinění

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám