Hlavní obsah

Ameriku po roce opět terorizuje sniper

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Do Ameriky se vrátil strach. V okolí města Charleston v Západní Virgínii byli v uplynulých dnech zastřeleni u benzínek dva muži a jedna žena. Policie se domnívá, že jde o údery jednoho ostřelovače. Provedením navíc připomínají loňské sniperské útoky z oblasti washingtonské aglomerace, za něž FBI zadržela 44letého bývalého vojáka a jeho nevlastního syna.

Foto: Promo foto LISTOLET

Listolet představí své první album.

Článek

Policie oznámila, že všechny tři útoky byly spáchány za tmy, pomocí zbraně téže ráže a typu a ve všech případech stál vrah necelých 30 metrů od oběti. Policisté proto obyvatelům doporučili, aby si návštěvy obchodů a benzínových pump vyřizovali během dne, za světla.

Tři oběti

Od minulé neděle byly v oblasti kolem Charlestonu zastřeleny tři osoby - všechny u místních benzínových pump. První obětí charlestonského ostřelovače se stal 34letý Gary Carrier, jehož kulka zasáhla do hlavy, když večer volal z telefonní budky u benzínové stanice. 31letá Jeanie Pattonová zemřela po zásahu do týla, když tankovala benzín. Třetí oběť, 26letého Okeyho Meadowse, trefil do krku u obchodu na benzínce.

Svědci policii popsali, že na místech posledních dvou vražd spatřili podezřelý černý pick-up s tónovanými skly. Na silnicích proto byla zřízena kontrolní stanoviště, na nichž jsou projíždějící černé pick-upy a jejich posádky prověřovány.

Zlá vzpomínka

Útoky lidem okamžitě připomněly akce sniperů, kteří terorizovali dva sousední státy po tři týdny během loňského podzimu. Za tyto vraždy byl zadržen 41letý bývalý voják John Allen Muhammad a jeho 17letý nevlastní syn Malvo, avšak údery z posledního týdne jsou stylem provedení tak podobné těm loňským, že celá FBI je v pohotovosti.

Policie nyní vyšetřuje, zda mezi sniperovy útoky patří také vražda z 20. března před obchodem s ovocem a zeleninou v Charlestonu. Tato vražda však byla spáchána zbraní jiné ráže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám