Hlavní obsah

Zloděj chtěl vykrást lékárnu, obsluha ho zbila baseballovou pálkou

Novinky, Tereza Seidlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tarpon Springs

Když se třicetiletý Američan rozhodl vykrást lékárnu ve floridském Tarpon Springs a nožem poranil jednoho z jejích zaměstnanců, asi netušil, že obětí celého incidentu se nakonec stane právě on. Obsluha ho přemohla, povalila na pult, a navíc dostal od spolumajitele obchodu několik ran baseballovou pálkou.

Článek

Roy Robert Blair se v pondělí 23. května vydal krást do lékárny. Celý incident začal v momentě, kdy od obsluhy požadoval léky. Záběry bezpečnostní kamery ukazují, jak se po chvíli hbitě vrhá za pult, kde se pouští do potyčky s prodavačem, kterého během boje bodl nožem. Násilníka se ale v ten moment chopil další ze zaměstnanců lékárny a zákazník, kteří ho společně povalili na pult.

Během čekání na příjezd policie se do odvetné akce zapojil i spolumajitel lékárny. Ten do zloděje opakovaně mlátil baseballovou pálkou, a to i v momentě, kdy už se zdálo, že zloděj rezignoval na boj. Situace se ale změnila ve chvíli, kdy se Blairovi podařilo vysmeknout se obsluze a z lékárny utéct.

Spravedlnosti ale neutíkal dlouho, ještě té noci ohlásili na policii svědci, že zahlédli zabláceného muže jen ve spodním prádle. Byl to Blair, který se před policií schovával v příkopu poblíž jezera v tamním rekreačním středisku. Po zatčení se dočkal ošetření v nemocnici, a pak skončil ve vazbě. Je obviněn z pokusu o vraždu druhého stupně, pokusu o loupež se smrtící zbraní a dále ze získávání regulovaných látek podvodem. Pobodaného prodavače už propustili z nemocnice a je v pořádku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám