Hlavní obsah

Žena za volantem samořiditelného Uberu před smrtelnou nehodou sledovala televizní estrádu

Phoenix

Řidička najatá společností Uber, aby v Arizoně testovala její samořídící auto, v okamžiku tragické dopravní nehody nedávala pozor. Místo na silnici koukala do mobilu, na kterém si přehrávala televizní estrádu. Kdyby osudové březnové noci koukala na silnici, chodkyně mohla žít, uvedla policie. V pátek o tom informovala agentura Reuters a zveřejnila další záběry z nehody.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidička autonomního taxíku Uber, která v březnu srazila chodkyni, před nehodou sledovala ve voze televiziVideo: Reuters

 
Článek

Čtyřiačtyřicetiletá Rafaela Vasquezová má na kontě pokus o loupežné přepadení a padělání, byla usvědčena a strávila roky ve vězení. Uber ji přesto najal, aby dohlížela  na bezpečný provoz jeho aut.

Vasquezová měla za úkol sledovat dění na silnici a v případě potřeby zasáhnout. Otázkou je, zda by to stihla. K nehodě došlo v noci a žena přecházející s kolem silnici mimo přechod byla vidět až na poslední chvíli.

Selhala i automatika

Selhal i automatický řídící systém. Chodkyni zaregistroval, ale vyhodnotil jako takzvaně falešně pozitivní objekt. Takovým může být například poletující igelitka.

Právě kvůli chybnému vyhodnocení zachyceného předmětu se auto ženě nepokusilo vyhnout ani nebrzdilo. Na vině bylo prý to, že systém, který má rozpoznat, že nejde o skutečnou překážku, byl nastaven příliš riskantně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám