Hlavní obsah

Tragická nehoda samořízeného auta objasněna: ženu si spletlo s igelitkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Phoenix

Testované samořízené auto přepravní společnosti Uber, které v březnu v Arizoně srazilo a smrtelně zranilo chodkyni, ji zaregistrovalo, ale vyhodnotilo jako takzvaně falešně pozitivní objekt. Takovým může být například poletující igelitka, citoval server The Information ze zatím interních závěrů vyšetřování samotné firmy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zveřejnila záběry z první nehody samořízeného autaVideo: Reuters

 
Článek

Právě kvůli chybnému vyhodnocení zachyceného předmětu se auto ženě nepokusilo vyhnout ani nebrzdilo, uvádí dále server. Na vině bylo prý to, že systém, který má rozpoznat, že nejde o skutečnou překážku, byl nastaven příliš riskantně.

Foto: AP

Samořízené auto Uberu zabilo v Arizoně člověka.

The Information, jehož zprávu převzala mimo jiné agentura Reuters nebo server The Guardian, tvrdí, že vychází z dosud neveřejných závěrů vyšetřování samotného Uberu. Firma podle něj dospěla k závěru, že jde o nejpravděpodobnější příčinu neštěstí.

Sám Uber však od tragické nehody mlčí a až do zveřejnění finální zprávy amerického úřadu pro bezpečnost v přepravě nechce věc komentovat.

Testování zastaveno

Tragická nehoda se stala 18. března v deset hodin večer na předměstí Phoenixu v rychlosti 64 kilometrů za hodinu. Sražená devětačtyřicetiletá žena přecházela s kolem silnici mimo vyznačený přechod. [celá zpráva]

Foto: Reuters

Záběr z nehody samojezdícího auta v Arizoně

Řidič za volantem upraveného Volva XC90, který má podle předpisů i podle pokynů výrobce sledovat provoz a v případě nutnosti zasáhnout, také nereagoval. Pravděpodobně situaci na silnici nevěnoval pozornost.

Arizona v reakci na nehodu přerušila testování autonomních řídících systémů. Vyšetřování amerického úřadu pro bezpečnost v přepravě stále probíhá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám