Hlavní obsah

Železniční most se zřítil pod vlakem plným síry a asfaltu do řeky Yellowstone

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do americké řeky Yellowstone vjel vlak převážející roztavenou síru a asfalt. Dramaticky vypadající nehoda se stala v sobotu u města Billings v americkém státě Montana. Pod vlakem se zřítil most. Z několika poškozených vagonů do řeky podle úřadů unikalo palivo, oznámily tamní úřady. Posádka nákladního vlaku je v pořádku.

V Montaně se zřítil železniční most, nákladní vlak spadl do řekyVideo: AP

 
Článek

Z cisteren do vody unikala i žlutá látka, hlásil v neděli reportér agentury AP s tím, že asfalt i síra rychle tuhnou, pokud jsou vystaveny nižším teplotám. Oblast se nachází v řídce osídlené části údolí řeky Yellowstone, je obklopená pastvinami a zemědělskou půdou. Řeka tam proudí z Yellowstonského národního parku, který se nachází zhruba 180 kilometrů jihozápadním směrem.

Bezprostřední nebezpečí podle úřadů nehrozilo, preventivně ale byly směrem po proudu uzavřeny přívody pitné vody a místa k rybaření. Obyvatele vyzvaly, aby šetřili pitnou vodou. „Úpravny vody, zavlažovací systémy a průmyslové společnosti přijímají vhodná opatření,“ oznámil úřad šerifa okresu Yellowstone.

Příčina zhroucení mostu se stále vyšetřuje. Řeka byla rozvodněná po nedávných silných deštích, není ale jasné, zda to k tragédii přispělo.

V Pittsburghu se zřítil most, pár hodin před chystanou Bidenovou návštěvou

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám