Hlavní obsah

V Pittsburghu se zřítil most, pár hodin před chystanou Bidenovou návštěvou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pittsburgh

V Pittsburghu se pár hodin před návštěvou Joea Bidena zřítil silniční most. Prezident má ve městě hovořit mimo jiné o balíku investic do infrastruktury, který zahrnuje finance na údržbu silnic a mostů. Podle šéfa městských hasičů Darryla Jonese utrpělo deset lidí zranění, z nichž tři byli odvezeni do nemocnice. Nikdo však není v ohrožení života.

BEZ KOMENTÁŘE: V Pittsburghu se zřítil mostVideo: Greg Barnhisel, AP

 
Článek

Most v parku Frick Park východně od centra Pittsburghu se zřítil kolem šesté hodiny ráno místního času (poledne SEČ). Podle Jonese na něm byla v době neštěstí asi čtyři vozidla včetně autobusu veřejné dopravy s asi třemi cestujícími.

Po zřícení mostu začal v okolí unikat plyn kvůli přerušenému potrubí, únik se však podařilo brzy zastavit.

Příčina zborcení stavby je podle Jonese zatím nejasná. Starosta Ed Gainey médiím řekl, že naposledy byl most kontrolován v září loňského roku.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Následky zříceného mostu

Most stál jen několik kilometrů od místa, kde Biden přednese projev o svých ekonomických plánech včetně obřího infrastrukturního balíku v hodnotě asi bilionu dolarů (21,9 bilionu korun), na kterém se loni shodly obě hlavní politické strany v USA.

Prezident Spojených států amerických Joe Biden. Zvítězil při třetím pokusu

Volby USA

Součástí investičního opatření jsou rovněž finance na údržbu často zastaralé infrastruktury.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Následky zřícení mostu

Reklama

Výběr článků

Načítám