Hlavní obsah

Záhadní klauni terorizují kalifornské město Bakersfield

New York
Aktualizováno

V kalifornském městě Bakersfield se odehrávají scény jako z hororového filmu. Obyvatele tam terorizuje skupina lidí oblečených jako klauni, kteří jsou příležitostně ozbrojení mačetami či baseballovými pálkami. Informoval o tom zpravodajský server ABC News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Propukla tu klaunofóbie,” řekl seržant Joseph Grubbs z bakersfieldské policie. „Je jasné, že když se někdo převleče za klauna a ohrožuje lidi zbraní, tak je to vyděsí,” dodal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle něj policie v uplynulých týdnech zaznamenala téměř 20 hlášení o ozbrojených klaunech na veřejnosti. Naposledy se to stalo o víkendu, když se objevil muž v převleku klauna s pistolí v ruce. „Budeme zatýkat. Chceme, aby to ustalo,“ poznamenal policista.

Zatím však policie zadržela jen jednoho klauna. Šlo o čtrnáctiletého mladíka, který děsil místní teenagery. Nebyl ozbrojen a policii řekl, že si jen dělal legraci.

Jak uvedl server Los Angeles Times, není zcela vyloučena spojitost s uměleckým projektem manželské dvojice z města Wasco, jehož je klaun součástí. Wasco je od Bakersfieldu vzdálené 45 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám