Hlavní obsah

Z Trumpových stránek zmizela výzva k zákazu vstupu muslimů do USA

– New York

Z internetových stránek nově zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa v tichosti zmizela zmínka o jeho úmyslu zakázat muslimům vstup do Spojených států. Nahradila ji výzva k finančnímu příspěvku. Upozornila na to americké média, mimo jiné deník New York Post.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Donald Trump při povolebním projevu

Článek

„Donald J. Trump volá po totálním a úplném znemožnění vstupu muslimů do Spojených států, dokud představitelé státu nezjistí, o co jde,“ stálo v příspěvku datovaném k 7. prosinci 2015.

Trump tak reagoval na útok zradikalizovaného muslimského páru, který týden před tím v Kalifornii povraždil 14 lidí. [celá zpráva]

Svůj výrok pak tehdejší kandidát na prezidenta ještě rozvedl. „Podle průzkumu Pew Research Center a dalších je mezi velkou částí muslimské populace rozšířena nenávist k Američanům. Bez bližšího zkoumání dat je každému jasné, že se tato nenávist vymyká chápání. Musíme zjistit proč a odkud tato nenávist pochází,“ nabádal loni Trump.

Do té doby, než se to podaří, by podle jeho vyjádření muslimové vůbec neměli být vpouštěni do země.

„Dokud nebudeme schopni pojmenovat a porozumět tomuto problému a nebezpečí, jaké představuje, nemůže být naše země obětí lidí, kteří věří pouze v džihád, nemají zdravý rozum, ani úctu k lidskému životu,“ psal ještě loni Trump.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám