Hlavní obsah

Z představy Trumpova znovuzvolení je mi na zvracení, řekla Clintonová

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Bývalá prezidentská kandidátka Hillary Clintonová uvedla, že je jí na zvracení z představy dalšího volebního období Donalda Trumpa. Podle ní to tak cítí i většina republikánů, jen se bojí promluvit nahlas. Prezident Trump ji přitom v neděli pochválil před svými fanoušky, když řekl, že byla mnohem chytřejší než jeho současný vyzyvatel Joe Biden.

Foto: Aaron P. Bernstein, Reuters

Demokratická kandidátka do Bílého domu Hillary Clintonová

Článek

„Je mi doslova na zvracení z představy, že bychom měli mít další čtyři roky tohoto zneužívání a ničení našich institucí,” řekla Clintonová v podcastu deníku New York Times. Podle ní současný prezident porušuje americké hodnoty a selhal ve vedení země.

Prezident Trump hlasoval na Floridě. Volil chlápka jménem Trump

Prezidentské volby

Clintonová uvedla, že si není schopna představit, že by Trump znovu vyhrál. „Většina republikánů by tenhle příběh chtěla ukončit. Chtějí ho pryč stejně jako my, ale nemůžou to říct veřejně,” dodala.

Chování konzervativních politiků ji zklamalo. Podle ní se zachovali jako „zbabělci a bezpáteřní přitakávači”.

Na otázku, zda by někdy vyzývala k uvěznění prezidenta způsobem, kterým to dělá on na její adresu (tedy skandováním „Zavřete ji!” na mítincích), odpověděla: „Ne, nikdy. Na rozdíl od něj věřím v právní stát.”

Trumf v republikánském rukávu. Zveřejní další e-maily Clintonové

Volby USA

Koronavirus bych řešila jinak, říká

Clintonová nepochybuje o tom, že by si jako prezidentka během koronavirové krize počínala lépe. „Pro takové chvíle jsem se narodila,” řekla demokratická politička.

Prezident Trump ji přitom na nedělním mítinku s voliči svým způsobem pochválil. Řekl, že má Clintonová „více energie” než sedmasedmdesátiletý Joe Biden. Podle něj je také podstatně inteligentnější než jeho současný vyzyvatel.

Analytik, který odhadl prohru Clintonové: Trump znovu vyhraje

Volby USA

„Ten půjde zpátky do postele. Hillary trávila v posteli také hodně času, ale měla více energie, než má on. Opravdu,” řekl Trump pobaveným fanouškům. Trumpovou strategií je vykreslovat Bidena jako senilního starce, kterému to už nemyslí. Biden si přitom zatím v celostátních předvolebních průzkumech udržuje náskok.

Reklama

Související články

Žhavá zóna voleb 2020 – státy na vážkách

Jsou nadějí i bolehlavem kandidátů. Státy, v nichž bývá podpora obou hlavních amerických politických stran vyrovnaná, a přitom v úhrnu vydají tolik volitelů...

Výběr článků

Načítám