Hlavní obsah

Washington se 4. března obával dalšího útoku na Kapitol. Zesílená opatření pokračují

Právo, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Dva měsíce poté, co radikální příznivci Donalda Trumpa vtrhli do budovy Kongresu, posílila washingtonská policie hlídky v obavě, že by se historie mohla opakovat. Důvodem je na konspiračních internetových fórech hojně šířená teorie, podle níž se měl Trump 4. března znovu chopit moci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zvýšená ostraha u KapitoluVideo: Reuters

 
Článek

Policejní sbor zaručující ochranu budovy Kongresu oznámil, že má od zpravodajských služeb informace o „možném spiknutí jisté ozbrojené skupiny s cílem vtrhnout do Kapitolu“. Kvůli hrozbě změnila svůj program Sněmovna reprezentantů, která oproti původnímu plánu nezasedala, plánovanou legislativu spěšně schválila už ve středu večer. Senát se i přes varování ve čtvrtek sešel.

Zesílená bezpečnostní opatření mají trvat až do soboty a přítomnost příslušníků Národní gardy ve Washingtonu ještě dva měsíce.

Ozbrojenci se ve čtvrtek možná pokusí zaútočit na Kapitol, varuje policie

Amerika

Trump se ke konspiraci ohledně 4. března nikdy nevyjádřil, jeho hotel ve Washingtonu však okolo tohoto data výrazně zvýšil ceny ubytování. V Kongresu zároveň momentálně probíhají slyšení ohledně lednového útoku, po němž zůstalo pět mrtvých a zhruba 300 zatčených.

Šéf FBI Chris Wray řekl, že incident je vyšetřován jako „domácí terorismus“. Ve čtvrtek nakonec k žádnému útoku na Kapitol nedošlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám