Hlavní obsah

Vražedný Halloween v Québeku: muž v samurajském kostýmu s mečem zabil dva lidi

Novinky, ČTK, nes
Quebec
Aktualizováno

V samurajském oděvu se o halloweenské noci proháněl ulicemi kanadského Québeku muž podezřelý z vraždy dvou lidí. K útokům použil patrně meč, případně jinou podobnou zbraň. Dopaden byl ve starém přístavu a musel být, zřejmě kvůli podchlazení, převezen do nemocnice. Oznámila to stanice Radio Canada.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vražedný Halloween v Quebecu: muž v samurajském kostýmu s mečem zabil dva lidiVideo: Reuters

 
Článek

Noční útok se odehrál na několika místech historické čtvrti města a policie i po dopadení podezřelého kolem jedné hodiny ranní vyzvala občany, aby nevycházeli, vyhnuli se této oblasti a zamkli se.

Stanice BBC informovala, že v sobotu večer při útoku v Québeku dva lidé zemřeli a pět utrpělo zranění. Zatčený je ve věku mezi 20 a 30 lety. Kanadská policie popsala muže jako oděného ve středověkém oblečení, což stanice Radio-Canada upřesnila s tím, že měl muž na sobě samurajský oděv. Policie od sobotního večera rozmístila do staré části Québeku mnoho svých lidí včetně psovodů.

Teror v Lyonu: Policie zatkla podezřelého z postřelení kněze

Evropa

O motivu útoku se zatím nic neví. Policie oznámila, že pět zraněných je v nemocnici, avšak jak vážná jsou jejich zranění, není známo.

Québecká policie varovala obyvatele města i prostřednictvím svého twitterového účtu: Krátce před 1 hodinou ranní Policie města Québec zadržela podezřelého. Stále žádáme obyvatele Québeku, aby zůstali zamčeni doma, neboť vyšetřování stále ještě probíhá.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám