Hlavní obsah

Vrah z quebecké mešity byl tichý student

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Québec

Sedmadvacetiletý student Lavalovy univerzity v Quebeku stanul v pondělí poprvé před soudem a vyslechl si obvinění z vraždy šesti lidí v islámském středisku. Spolužáci popsali útočníka Alexandra Bisonnetta jako osamělého, ale plachého člověka s konzervativními politickými názory. Sousedi ho znali jako hodného a slušného mladého muže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé zapalují svíčky za zesnulé v QuebecuVideo: Reuters

 
Článek

Navzdory počátečním zprávám, že v quebecké mešitě střílelo více útočníků, se policie domnívá, že Bisonnette vraždil sám. Během nedělních modliteb zastřelil šest lidí včetně univerzitního profesora, lékárníka a řezníka, otce čtyř dětí. Dalších pět lidí je nadále v kritickém stavu.

Bisonnette během krátkého prvního slyšení před soudem nemluvil. Vyšetřovatelé uvedli, že ještě nemají připraveny všechny podklady a důkazy, takže další soudní slyšení bylo naplánováno na 21. února.

Studoval politologii a žil s rodiči

Bisonnette žil s rodiči v Cap Rouge na předměstí Quebeku. Studoval antropologii a politologii. Jeho spolužáci řekli serveru listu Daily Mail, že zastával konzervativní názory. Podporoval nového prezidenta USA Donalda Trumpa, když mluvil o registraci všech muslimů, či francouzskou Národní frontu a její šéfku Marine Le Penovou.

Foto: Facebook/Handout, Reuters

Alexandre Bisonnette

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám