Hlavní obsah

Vlastizrada, křičel na Trumpa muž a hodil po něm ruské vlajky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Na prezidenta Donalda Trumpa v úterý v prostorách amerického Kongresu ve Washingtonu vrhl demonstrant papírové ruské vlaječky a křičel na něj, že je vlastizrádce. Muž na půdě Kongresu protestoval už podruhé, uvedla televize CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vlastizrada, křičel na Trumpa muž a hodil po něm vlajky RuskaVideo: Reuters

 
Článek

Trump přicházel po chodbě se šéfem republikánské většiny v Senátu Mitchem McConnellem k jednání ohledně prezidentova návrhu daňové reformy.

„Vlastizrada! Trump, to je vlastizrada! Proč Kongres probírá snižování daní, když by měl probírat vlastizradu? Tento prezident se spolčil s ruskou vládou, aby ovládl volby. Měli bychom v Kongresu mluvit o vlastizradě, a ne o snižování daní,“ křičel protestující muž, když směrem k Trumpovi vrhl několik ruských vlaječek na papíře s přípiskem: Trump.

Foto: Joshua Roberts, Reuters

Na amerického prezidenta Donalda Trumpa letěly ruské vlajky

Prezident se senátorem kolem prošli bez zvláštního pohnutí a protestující muž byl zadržen. Představil se jako 36letý Ryan Clayton z aktivistické organizace America Take Action, která si klade za cíl obžalovat Trumpa a zbavit ho úřadu.

Podle serveru Intercept protestoval Clayton na půdě Kongresu už dříve, když v senátním výboru pro zpravodajské služby vystoupil Trumpův zeť a poradce Jared Kushner.

Prezident Trump navrhuje 15procentní snížení zdanění firem. Současně chce snížit počet daňových sazeb pro jednotlivce. Jedná se o největší daňovou reformu za 30 let. Trump, který vlastní stovky firem podnikajících po celém světě, tvrdí, že z reformy osobně prospěch mít nebude.

Reklama

Výběr článků

Načítám