Hlavní obsah

V USA usvědčili sestřičku z vražd dětí. Doufám, že se propuštění nedočká, řekl soudce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Austin

V americkém Texasu shledali vinnou někdejší zdravotní sestru, která podle policie a prokuratury v nemocnici záměrně vraždila děti, o které se měla starat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Před soudem v Texasu stanula bývalá zdravotní sestra, podezřelá z vražd desítek dětíVideo: KSAT, AP

 
Článek

Devětašedesátiletá Genene Jonesová se ve čtvrtek k jedné z vražd sama přiznala. Připustila, že v roce 1981 usmrtila jednoho z nezletilých pacientů, za což dostala doživotí s možností požádat o podmínečné propuštění nejdříve po dvaceti letech. Dva roky už přitom strávila ve vazbě. Zbývá tedy osmnáct.

Záběry ze soudního jednání v pátek zveřejnila agentura AP. Soudce při vynášení rozsudku mimo jiné poznamenal, že doufá, že se odsouzená, která se u soudu pohybovala s chodítkem, možnosti podmínečného propuštění nedočká.

Vězení už dobře zná

Jonesová už za mřížemi pobývala. Od roku 1984 si odpykávala trest za vraždu jiného dítěte. V roce 2017 byla sice podmínečně propuštěna, žalobci ale shromáždili důkazy o dalších vraždách – celkem pěti – a nechali ji poslat do vazby. Ve všech případech byla někdejší sestra obviněna z toho, že nezletilým podala smrtící dávku uklidňujícího preparátu.

Zdravotní sestra z Texasu měla zabít až 60 dětí

Amerika

V jednom již zmíněném případu se Jonesová přiznala, za jeden už ve vězení pykala a ve čtyřech případech soud předkládané důkazy neuznal. Kolik dětí může mít sestra z nemocnice v San Antoniu a kliniky v Kerrville na svědomí, ale není jasné. Hovoří se až o několika desítkách, možná 60.

Jonesová své jednání vysvětlovala tím, že chtěla dotlačit úřady k tomu, aby ve městě Kerrville nechaly zřídit jednotku intenzivní péče pro děti.

Reklama

Výběr článků

Načítám