Hlavní obsah

V parku Walta Disneyho našli tělo chlapce odvlečeného aligátorem

Miami

Potápěči v zábavním parku Walt Disney World na Floridě ve čtvrtek objevili tělo dvouletého chlapce, jehož v úterý večer místního času stáhl do jezera aligátor. Podle okresního šerifa bylo jeho tělo „nedotčené“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zábavní park Walt Disney World na FloriděVideo: Reuters

 
Článek

„Aligátor dítě utopil,“ potvrdil šerif Jerry Demings a dodal, že pro něj bylo těžké informovat rodinu. „Byli silně rozrušení, ale svým způsobem si oddechli, že jsme našli jejich syna s nedotčeným tělem,“ doplnil.

Dvouletý Lane Graves z Nebrasky trávil úterní večer na pláži u jezera Seven Seas Lagoon se svými rodiči a čtyřletou sestrou. Brouzdali se vodou při břehu, když plaz dlouhý metr až dva zaútočil. „Otec byl poblíž. Slyšel šplouchnutí a otočil se. Myslel si, že je to nevinné šplouchání, ale nebylo. Viděl své dítě v tlamě aligátora. Rozběhl se, aby dítě vytáhl a s aligátorem bojoval, ale neuspěl. Aligátor dítě odtáhl a zmizel pod vodou,“ popsal Demingsův mluvčí Jeff Williamson, podle něhož otec utrpěl lehké poranění na paži.

Foto: Adrees Latif, Reuters

Hotelový resort Grand Floridian v zábavním parku Walt Disney World

Foto: ČTK/AP

Pátrání ve vodách v zábavním parku Walta Disneyho

Do pátrání v jezerním systému s vodními kanály bylo zapojeno několik desítek lidí vybavených sonary. Odchytili a zabili pět aligátorů. Chlapcovo tělo našli po 16 hodinách.

Rodina pobývala v resortu Grand Floridian v areálu parku od neděle. Walt Disney World vyjádřil nad tragédií zármutek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám