Hlavní obsah

V Paraguayi brutálně zavraždili Němce a jeho 14letou dceru kvůli vzácným houslím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asunción

Měsíc starou vraždu 62letého německého výrobce hudebních nástrojů Bernard Raymonda von Bredowa a jeho 14leté dcery Lydie v jejich domě v Paraguayi zřejmě spáchali jeho dva němečtí přátelé a jeden Chilan. Motivem vraždy se měly stát čtvery vzácné housle od italského houslaře Antonia Stradivariho.

Foto: Profimedia.cz

Housle od Antonia Stradivariho patří k nejdražším na světě

Článek

Stradivárky se našly v domě 58letého Volkera Grannase, který se s obětí znal a bydlel nedaleko rezidence von Bredowa. U dalších dvou podezřelých, Yvese Asriela Spartacuse Steinmetze a Chilana Stephena Jorga Messinga Darchingera, pak vyšetřovatelé našli zbraň i mapu s pravděpodobným umístěním houslí a také certifikáty potvrzující pravost hudebních nástrojů.

Na těle von Bredowa našli policisté stopy po mučení. Jeho nezletilou dceru zřejmě pachatelé zastřelili jedinou střelou do břicha při koupeli.

Za mimořádně brutální vraždu na faře potvrdil soud mladíkovi 17 let vězení

Krimi

Vrchní vyšetřovatel Hugo Grance médiím prozradil, že von Bredow zřejmě dočasně ponechal housle u Grannase, když letěl na pár dnů do Německa. Grannas mu po návratu řekl, že housle shořely při požáru.

„Pracujeme s hypotézou, že motivem dvojitého zločinu bylo nalézt certifikáty ověřující pravost houslí za účelem prodeje,“ řekl Grance. Všechny tři podezřelé policie zadržela, k žádnému obvinění ale zatím nedošlo. Podle prokurátorky Loreny Ledesmové je to ale jen otázkou času.

Potomek šlechtického rodu

„Důkazů jsme našli hodně. Vraždu s takovou brutalitou zřejmě spáchali proto, že se s obětí znali,“ uvedla prokurátorka. Málokdo podle Ledesmové věděl, že u sebe von Bredow měl starožitnosti, po kterých by toužilo mnoho světových sběratelů.

Ukradených stradivárek se virtuos nedočkal, zahrála na ně až jeho hvězdná žačka

Koktejl

Antonio Stradivari byl italský mistr houslař, který žil v 17. a 18. století. Jeho nástroje patří k nejlepším a zároveň nejdražším na světě a prodávají se za miliony dolarů.

Potomek šlechtického rodu von Bredow získal pozornost už jako teenager, když poblíž své rodné obce Siegsdorfu v Bavorsku objevil kompletní kostru mamuta. Později založil muzeum mamutů. Věnoval se také biologii či geologii.

Do města Areguá v Paraguayi se podle sousedů přestěhoval přibližně před dvěma lety. Grance dodal, že celý jeho dům vyšetřovatelé nalezli v obrovském nepořádku a skrze dům vedlo několik krvavých stop, které naznačují, že von Bredow byl zřejmě zabit někde jinde na pozemku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám