Hlavní obsah

Útočník vnikl do domu Pelosiové. Její manžel skončil v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

V pátek brzy ráno vnikl útočník do sídla americké předsedkyně Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiové v San Francisku. Podle policie vetřelec napadl manžela političky Paula Pelosiho, který byl převezen do nemocnice, a očekává se, že se plně zotaví. Pelosiová v době útoku nebyla doma.

Foto: Joshua Roberts, Reuters

Nancy Pelosiová se svým manželem Paulem při udílení Ceny Kennedyho centra ve Washingtonu v prosinci 2019

Článek

Policie útočníkovu totožnost zná, protože ho zadržela. Informaci, zda se jednalo o muže, či ženu, mluvčí Pelosiové Drew Hammill v krátkém vyjádření nesdělil. „Útočník už je v policejní vazbě, motiv činu policie vyšetřuje,“ uvedl.

Hammill také dodal, že 82letý podnikatel a manžel předsedkyně Sněmovny reprezentantů Paul Pelosi by se měl z útoku plně zotavit. V poskytnutém vyjádření uvedl, že se jednalo o „násilný útok“. O zraněních, které měl útočník Pelosimu způsobit, se dále nezmiňuje.

Manžel Pelosiové řídil opilý, neudržel se ani na nohou. Dostal 5 dní vězení

Amerika

„Předsedkyně doma nebyla. Její rodina je vděčná záchranářům a veřejnost prosí, aby respektovala soukromí rodiny,“ dodal Hammill.

Paul Pelosi je byznysmen, který vede vlastní firmu Financial Leasing Services v San Francisku. S Nancy Pelosiovou (tehdy D'Alesandrovou) se potkal během studií ve Washingtonu, D.C. Manželi se stali v roce 1963, mají spolu pět dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám