Hlavní obsah

Manžel Pelosiové řídil opilý, neudržel se ani na nohou. Dostal 5 dní vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manžel předsedkyně americké sněmovny Nancy Pelosiové se přiznal k řízení pod vlivem alkoholu, při němž způsobil v květnu nehodu v Kalifornii. V úterý zveřejnila policie záběry ze zadržení, na kterých se Paul Pelosi jen stěží udrží na nohou. Odsouzen byl k pěti dnům vězení a k tříleté podmínce.

BEZ KOMENTÁŘE: Manžela Pelosiové zadrželi v květnu za volantem pod vlivemVideo: CALIFORNIA HIGHWAY PATROL, AP

 
Článek

Dva dny si už Pelosi ve vězení odseděl, další dva dny mu byly prominuty za dobré chování. Místo posledního dnu trestu vězení si pak odpracuje osm hodin veřejně prospěšných prací, oznámil soudce během vynesení rozsudku.

V úterý americké úřady zveřejnily video z palubní kamery, které zachycuje Pelosiho, jak se marně snaží absolvovat takzvanou „polní zkoušku střízlivosti“, jelikož standardní, dechovou na místě odmítl.

Za útok na Kapitol půjde Texasan na sedm let do vězení. Vyhrožoval šéfce komory i vlastním dětem

Amerika

Nejprve ho jeden z policistů vyzývá, aby se postavil na jednu nohu, zřejmě proto, aby zjistil, jak moc je manžel jedné z nejvýše postavených činitelek USA schopen udržet rovnováhu.

„Opravdu neupadnete?“

„Jste si jist, že jste schopen test dokončit?“ ptá se policista, když se Pelosi opakovaně kymácí vpřed a chytá se před ním stojícího auta. „Opravdu nechci, abyste spadl na zem a poranil se,“ vysvětluje mu starostlivým hlasem.

Poté, co se při pokusu stát na jedné noze opět chytá auta, opakuje policista: „Ale to, že se chytáte auta, úplně podkopává celý smysl testu.“

Po pár okamžicích strážci zákona dojde s Pelosim trpělivost. „Na základě toho, co jsem viděl, se obávám, že jste schopen upadnout a zranit se, což opravdu není mým cílem,“ říká policista a nabádá zjevně podnapilého muže, ať zkusí jinou zkoušku, takzvaně test poklepání prstů, kdy se zkoušený má postupně dotknout palcem ruky dalších prstů na stejné ruce.

Foto: CALIFORNIA HIGHWAY PATROL, AP

BEZ KOMENTÁŘE: Manžela Pelosiové zadrželi v květnu za volantem pod vlivem

Dvaaosmdesátiletý podnikatel nakonec dechovou zkoušku podstoupil o několik hodin později. Byla mu naměřena hodnota 0,82 promile alkoholu v krvi, což je jen o málo více, než je povolená hranice 0,8.

 Kromě již zmíněného trestu bude muset Pelosi zaplatit pokutu sedm tisíc dolarů (180 tisíc korun) a nastoupit do tříměsíčního kurzu o alkoholismu.

Pelosi nedráždí poprvé

Není to poprvé, co se manžel předsedkyně sněmovny v posledních týdnech objevil v médiích v nelichotivém světle. Na konci července pobouřil veřejnost, když vyšlo najevo, že nakoupil akcie za více než milion dolarů společnosti Nvidia vyrábějící čipy jen pár týdnů před klíčovým hlasováním v Kongresu, které mělo pro tento průmysl zajistit masivní dotace.

Nancy Pelosiová popřela, že by její manžel využíval pro obchodování na burze informací, kterých ona z pozice své funkce nabývá.

Podle analýzy serveru Insider mají Pelosiovi majetek v hodnotě nejméně 46 milionu dolarů, přičemž převážná většina majetku manželů pochází z akcií, opcí a investic Paula Pelosiho. Insider umístil předsedkyni sněmovny na 14. místo v žebříčku nejbohatějších členů Kongresu (z celkových 535).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám