Hlavní obsah

USA rozšířily protiruské sankce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Spojené státy v úterý rozšířily protiruské sankce. Na seznam nežádoucích přibyla jména osmi zástupců východoukrajinských vzbouřenců, tří bývalých ukrajinských představitelů a jedna ruská banka. Ve středu o tom informovala agentura Reuters.

Foto: Jonathan Ernst , Reuters

Prezident USA Barack Obama

Článek

„Dokud Rusko nadále podporuje destabilizační kroky na Ukrajině a porušování minských dohod, porostou už tak podstatné náklady, kterým čelí,“ prohlásil náměstek ministerstva financí USA Adam Szubin.

Mezi sankcionovanými osobami je například Roman Ljagin, předseda volební komise v povstaleckých oblastech. Postiženým finančním domem je ruská Národní obchodní banka, protože rozšířila své působiště o Ruskem anektovaný Krym.

Moskva podle Američanů nadále poskytuje vojenské dodávky ukrajinským povstalcům, čímž porušuje dohody z Minsku.

„Můžeme potvrdit, že v několika uplynulých dnech byly uskutečněny přeshraniční dodávky ruských tanků, obrněných vozidel, těžké dělostřelecké techniky a raketových zařízení,“ uvedla náměstkyně ministerstva zahraničí Victoria Nulandová.

Reklama

Související články

Ukončeme válku sankcí, vyzývá Moskva

Moskva si vyhradila právo adekvátně reagovat na nové sankce, které na Rusko kvůli Ukrajině uvalila Kanada. Ruské ministerstvo zahraničí uvedlo, že Moskva...

Výběr článků

Načítám