Hlavní obsah

Unikátní corvetty se v muzeu propadly do jámy

– Bowling Green

Osm sportovních vozidel Chevrolet Corvette se ve středu brzo ráno v Národním muzeu corvett v kentuckém Bowling Green propadlo do obří jámy, která se utvořila pod podlahou, uvedla televize Fox News. Obrovská díra má průměr 12 metrů a hloubku mezi sedmi a půl až devíti metry.

BEZ KOMENTÁŘE: Propad zaznamenala bezpečnostní kamera

 
Článek

Na jejím dně skončilo osm muzejních exponátů včetně modelu z roku 1962. Byly tam i unikáty jako Dodge/PPG Pace Car z roku 1984 a spyder ZR 1 z roku 1993, výroční corvetta Ruby Red z roku 1993, verze Mallett Hammer Z06, milióntá vyrobená corvetta z roku 1992 a jubilejní jedenapůlmilióntý vůz z roku 2009.

Dva vozy patřily firmě General Motors, zbytek patřil muzeu, některé mu věnovali soukromí vlastníci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky propadu v muzeu sportovních vozůVideo: Reuters

„Je to smutný den tady, v Mekce těchto vozů,“ řekl pro Los Angeles Times Wendell Strode, výkonný ředitel muzea, které vystavuje 80 vozů značky Corvette a ročně přiláká 150 tisíc návštěvníků.

Cena poškozených vozů ještě nebyla vyčíslena. Zatím se podařilo vyzvednout jediný vůz – corvettu z roku 1983. Důvodem je nestabilní okraj jámy.

Díra se utvořila pod samostatnou výstavní halou Skydome. Město Bowling Green je jediným místem, kde se corvetty vyráběly.

Reklama

Výběr článků

Načítám