Hlavní obsah

Tvrdá jako žula a sebevědomá, líčí Melanii Trumpovou v knize bývalá kamarádka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Tvrdá jako žula, sebevědomá, neví, co to je zhroucení. Tak je vykreslena Melania Trumpová v nejnovější knize, která se objevila na pultech knihkupectví. Napsala ji Stephanie Winston Wolkoffová, bývalá nejbližší přítelkyně a rádkyně Trumpovy manželky, a dala ji název Melania a já.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Prezident Trump líbá svou ženu Melanii po jejím vystoupení před sjezdem republikánů.

Článek

Manželku prezidenta Trumpa hned tak něco nerozhází. Milostné románky s Trumpem, které se líčily v tisku, se jí nedotkly. „Věděla jsem, koho si beru,“ reagovala s bohorovným klidem na barvité líčení mnohých žen v tisku. Spekulace v tisku, že se nervově zhroutila, ji pobavila.  „Nervová zhroucení jsou pro jiné, pro mě rozhodně ne,“ smála se.

Obdivuhodné je podle autorky Melaniino sebevědomí. „Melanii opravdu nezajímá, co si o ní ostatní lidé myslí,“ píše Wolkoffová. Nezná nikoho, kdo by měl větší sebevědomí.

Wolkoffová překvapivě popisuje manželství Trumpových velmi pozitivně. Pokud Melania jde v názorech proti jeho plánům, nakonec ji poslechne. V knize je například popsáno, že prezident měl v plánu opět legalizovat dovoz loveckých trofejí divokých zvířat z Afriky. Poté, co se Melania vyjádřila proti tomuto nápadu, prezident svůj názor změnil.

Podobné to bylo v případě oddělování malých dětí od rodičů nelegálních migrantů. První dáma se opřela do politiky svého manžela. Prohlásila, že „velmi nerada vidí“, jak se na hranicích s Mexikem násilně rozdělují rodiny nelegálních přistěhovalců. Trump nakonec podepsal dekret, jímž zrušil kontroverzní praxi rozdělování rodin uprchlíků zadržených na hranici.

Příčinou pozdního stěhování Melanie do Bílého domu ve Washingtonu byla předchozí první dáma. Trumpova choť odmítala používat stejnou koupelnu a toaletu jako Michelle Obamová a tak se nastěhovala až ve chvíli, kdy byly dokončeny všechny stavební úpravy v obytném křídle Bílého domu.

Stephanie Winston Wolkoffová, byla ředitelka newyorského fashion weeku a po zvolení Trumpa do úřadu prezidenta USA byla hlavní plánovačkou jeho inaugurace. Za svou práci měla inkasovat 26 milionů dolarů. Když tuto sumu začal propírat americký tisk, první dáma přerušila s Wolkoffovou vztahy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám