Článek
Úřady zadržely také majitele firmy, 43letého Michael Kwonga, který ploutve dodával místním čínským restauracím nabízejícím polévku ze žraločích ploutví jako jednu ze svých nejlepších specialit.
Podle newyorského fondu ochrany životního prostředí (EDF) je kvůli ploutvím každý rok zabito až 73 miliónů žraloků.
Jako řada jiných pokrmů čínské kuchyně tak i polévka ze žraločích ploutví (jü čch') má symbolický stejně jako kulinářský význam. Mísa žraločí polévky je tradičním chodem svatebních hostin, banketů, narozeninových oslav, svátků a je také nezbytnou součástí důležitých obchodních setkání.
Hostitel jejím prostřednictvím hostům dává najevo, že je výtečně materiálně zabezpečený a dosáhl v životě úspěchu; podat misku žraločí polévky je také známkou úcty. K její přípravě se používají jen dlouhé chrupavky z ploutví, které dodají polévce želatinovou konzistenci, ale žádnou chuť.