Hlavní obsah

Trump urovnával maléry penězi z dobročinného fondu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Mazaně využil republikánský kandidát na amerického prezidenta Donald Trump svého dobročinného fondu, do kterého přispívají většinou cizí dárci, nikoli sám Trump. Prezidentský kandidát odčerpal z fondu více než čtvrt miliónu dolarů (šest miliónů korun), aby se vyhnul zaplacení pokut, napsal list The Washington Post s odvoláním na zveřejněné dokumenty.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Donald Trump

Článek

V roce 2007 měl Trumpův floridský hotel Mar-a-Largo zaplatit pokutu 120 tisíc dolarů za to, že stožár umístěný u objektu byl téměř dvakrát vyšší, než bylo povoleno. Místní úřady nakonec souhlasily s tím, že vlastník hotelu věnuje 125 tisíc dolarů pro potřeby válečných veteránů. Peníze Trump poukázal ze svého dobročinného fondu.

Ve druhém případě z roku 2010 šlo o žalobu jistého hráče golfu, který vyhrál milión dolarů v dobročinném turnaji na Trumpově golfovém hřišti nedaleko New Yorku. Trump spor urovnal díky částce 158 tisíc dolarů, které rovněž odčerpal ze svého fondu.

Pokud americký daňový úřad uzná, že došlo k nesrovnalostem, bude muset Trump podle washingtonského deníku nahradit všechny částky, které využil pro svou potřebu.

Reklama

Výběr článků

Načítám