Hlavní obsah

Trump schytává ránu za ranou. Místo v jeho týmu nepřijal vážený generál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Penzionovaný viceadmirál Robert Harward z osobních důvodů odmítl Trumpovu nabídku stát se jeho poradcem pro národní bezpečnost. Šedesátiletý armádní veterán byl přitom na tuto pozici nejžhavějším kandidátem. Trump tak při obsazování klíčových postů ve své administrativě narazil na další vážný problém, konstatovala stanice ABC. Naznačila, že tam může zůstat Keith Kellogg, který je v této funkci dočasně.

Foto: Shawn Coolman, ČTK/AP

Robert Harward

Článek

„Cítil jsem pokoru a čest. Znamená to ale čtyřiadvacet hodin soustředění denně. Je to obrovská oběť,“ řekl Harward americké televizi s tím, že se po 40 letech vojenské služby necítí připraven vrátit z důchodu.

Spekulace o tom, že by šlo o jeho osobní antipatie k Trumpovi či jeho lidem nebo obavy z údajného chaosu, který v Bílém domě panuje, Harward odmítá. Post Trumpova bezpečnostního poradce po volbách zastával Michael Flynn, ten ale odstoupil poté, co se provalilo, že během prezidentské volební kampaně jednal s ruskými špióny. [celá zpráva]

Média už začala spekulovat o tom, kdo by měl významný post zastávat. Ve hře jsou podle nich penzionovaní generálové David Petraeus, Keith Kellogg a Bob Kimmit, který v současnosti pracuje pro NSA.

Spekulace potvrdil i prezident na Twitteru. Uvedl, že ve hře jsou čtyři lidé, jmenoval však jen Kellogga.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám