Hlavní obsah

Trump odstartoval kampaň za své znovuzvolení

Orlando
Aktualizováno

Donald Trump oznámil na shromáždění svých přívrženců v Orlandu oficiálně svůj úmysl opět se ucházet o prezidentský úřad ve volbách v roce 2020. Před zhruba 20 tisíci jásajícími lidmi varoval před vítězstvím demokratů, napsala agentura DPA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trumpův přílet na Floridu, kde zahájil kampaňVideo: AP

 
Článek

„Naši protivníci z řad demokratů jsou poháněni nenávistí, předsudky a hněvem,“ řekl Trump a pokračoval: „Chtějí vás zničit a chtějí zničit naši zemi, jak to známe“.

Slíbil „Uchovat Ameriku velkou“ v narážce na heslo své předchozí kampaně Make America Great Again (Učiňme Ameriku opět velikou), které mu pomohlo k vítězství ve volbách v roce 2016.

Foto: Evan Vucci, ČTK/AP

Donald Trump mezi svými příznivci v Orlandu, kde oznámil, že oficiálně zahajuje kampaň za své znovuzvolení prezidentem USA.

„Další čtyři roky! Další čtyři roky!“ skandovali prezidentovi stoupenci.

„Jestli chcete skoncovat s tím zkorumpovaným systémem jednou provždy, přijďte 3. listopadu (k urnám) a hlasujte, hlasujte, hlasujte. Už jednou jsme to udělali a teď to zopakujeme. Tentokrát dílo dokončíme,“ dodal.

Ostrá kritika nepřátel 

Trump v projevu tvrdě kritizoval své nepřátele: „falešná“ média, Hillary Clintonovou či Baracka Obamu. Vyšetřování údajného ruského zasahování do prezidentských voleb vedené Robertem Muellerem označil za „největší hon na čarodějnice v politických dějinách“ a „pokus nezákonně zvrátit výsledky voleb“.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Dcera Ivanka Trumpová se svým manželem Jaredem Kushnerem

„Nikdo neprojevil větší tvrdost vůči Rusku než Donald Trump,“ prohlásil a na adresu oponentů dodal, že demokraty nezajímá Rusko, ale jen moc. Zdůraznil, že jako šéf státu posílil ozbrojené síly, zavedl sankce proti Rusku a zajistil alternativní dodávky energetických surovin celé Evropě, což vytvořilo konkurenční nabídku vůči Rusku

Velký prostor věnoval také přistěhovalectví, které bylo hlavním tématem jeho kampaně v roce 2016. Obvinil demokraty, že se budou snažil zlegalizovat postavení nelegálních přistěhovalců, aby posílili svou voličskou základnu.

Foto: Evan Vucci, ČTK/AP

Donald Trump s manželkou Melanií v Orlandu, kde šéf Bílého domu oznámil, že zahajuje kampaň za své znovizvolení.

„Jsem hrdá na vše, co můj muž udělal pro americký lid za tak krátkou dobu,“ podpořila prezidenta jeho choť Melania a ujistila, že by i v dalších letech ráda setrvala v roli první dámy.

Reklama

Výběr článků

Načítám