Hlavní obsah

Trump naletěl na satiru, že Twitter se vypnul, aby zabránil šíření negativních zpráv o Bidenovi

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký prezident Donald Trump na svém twitterovém účtu přeposlal tweet o tom, že Twitter musel vypnout svou síť, aby zpomalil šíření negativních zpráv o Joeovi Bidenovi. Nedošlo mu však, že jde jen o satiru serveru The Babylon Bee.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Prezident Donald Trump před čtvrteční debatou

Článek

V textu tweetu serveru Babylon Bee stálo: „Jako poslední pokus zastavit šíření negativních zprávy o Joeovi Bidenovi a jeho rodině Twitter vypnut celou sociální síť.

Trump zprávu serveru, který má v záhlaví Fake news, jimž můžete věřit, komentoval slovy: „Fíha, to se ještě v historii nestalo.“ Hned to spojil s Bidenovým včerejším televizním interview.

Zatím nejúspěšnějším žertem Babyblon Bee byl příběh, jak odvolací soud zvrátil smrt členky Nejvyššího soudu Ruth Ginsburgové. I tomu někteří lidé uvěřili.

Trump má na Twitter pifku kvůli pravidlům stanoveným na tweety. Několik prezidentových už stáhl, naposled odkazy na článek listu New York Post od podnikatelských aktivitách Bidenova syna Huntera. Mnozí republikáni to označili za cenzuru, Twitter to hájil tím, že text má sporné zdroje.

Babylon Bee si často tropí šprýmy z liberálů a je brán jako konzervativní obdoba jiného satirického periodika The Onion, který se zaměřuje na náboženské konzervativce.

Už dříve Trump retweetoval dva odkazy Babylon Bee. „Neví, že je to satira,“ řekl tehdy listu The New York Times jeho šéfredaktor Babylon Bee Kyle Mann. „Jsme si tím jisti.“

Reklama

Výběr článků

Načítám