Hlavní obsah

Trump nabízí Kimovi smír, přijal by i setkání

– Washington • Aktualizováno

Prezident USA Donald Trump je přístupný schůzce se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem. Trump to v pondělí řekl agentuře Bloomberg. Na setkání by však přistoupil pouze za „příhodných podmínek“.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Prezident USA Donald Trump

Článek

„Pokud by to bylo příhodné, abych se s ním setkal, tak bych to rozhodně udělal, byl bych poctěn,“ prohlásil Trump a ještě jednou zdůraznil, že by to muselo být za správných podmínek. „Ale udělal bych to,“ dodal.

Trump před pár dny připustil, že napětí na Korejském poloostrově v souvislosti s jaderným programem KLDR vystoupalo natolik, že hrozí „velká, velká válka“. [celá zpráva]

Foto: KCNA, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un na soutěži posádek tanků

Pár hodin před prohlášením pro Bloomberg také řekl, že Severní Korea je hrozba, kterou měli dávno řešit předchozí šéfové Bílého domu od Billa Clintona po Baracka Obamu. Trump současně vystřihl severokorejskému diktátorovi poklonu za to, že si udržel moc navzdory svému nízkému věku a relativně malým zkušenostem. [celá zpráva]

V rozhovoru pro Bloomberg Trump podotkl, že „většina politiků“ by si netroufla ohlásit, že se s Kimem setká.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: Alex Švamberk, Novinky

V Soulu se mísí historie se aktuálními trendy

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Washingtonský památník obětem války v Koreji

Washington současně v pondělí oznámil, že byl v Jižní Koreji uveden do provozu systém protiraketové obrany THAAD, který tam USA umístily.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám