Hlavní obsah

Trojice Američanů rok týrala chlapce v garáži

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STOCKTON

Před soudem v kalifornském Stocktonu ve čtvrtek stanul manželský pár, který s jednou ženou rok ve své garáži v Tracy věznil a týral šestnáctiletého chlapce. Dvojice si vyslechla obvinění ze třinácti zločinů, včetně únosu, těžkého ublížení na těle a mučení.

Článek

Soud zároveň Michaelu Lutheru Schumacherovi a Kelly Layne Lauové stanovil kauci ve výši 2,2 miliónu dolarů. Pár byl rovněž obviněn z ohrožování čtyř vlastních dětí ve věku od jednoho do devíti let, které skončily v náhradní péči. Třetí podezřelá, Caren Ramirezová se v soudní síni neobjevila, z nezjištěných důvodů ji z vězení převezli do nemocnice.

Ramirezová už chlapce, který z domu manželů utekl v pondělí, v minulosti týrala. Starší záznamy o ní hovoří jako o chlapcově tetě, která ho měla v péči. Vyšetřovatelé to znovu prověřují.

Trojice měla chlapce věznit od loňského července. K týrání používala řemeny, nůž či baseballovou pálku. „Jsem ráda, že uprchl. To jsem nikdy nechtěla,“ řekla z vězení Lauová televizi KGO. Týrání měla iniciovat rodinná přítelkyně Ramirezová, která manžele vyzvala, aby tužili chlapcovu disciplínu stejně jako ona. Lauová uposlechla, protože se prý bála odvety na svých dětech.

Měl řetěz se zámkem u kotníku

Přiznala, že chlapce pětkrát udeřila do břicha, ruky a jedenkrát baseballovou pálkou do kolena. Ramirezová údajně byla méně milosrdnější. „Pálila mu kůži pálkou, nejdřív ji nechala v krbu a pak mu ji přiložila k tělu. Věděla jsem, že je to špatné,“ řekla Lauová s tím, že pouze Ramirezová mohla chlapce sytit. Hoch jídlo dostával, až když dojedli ostatní, do té doby se na ně v obývacím pokoji díval. Chlapec se myl nanejvýš jedenkrát týdně.

Šestnáctiletý hoch z domu utekl v pondělí. Protáhl se oknem a seskočil z výšky 2,5 metru. Pouze ve spodním prádle dorazil do nedalekého sportovního klubu a prosil, aby ho schovali. Byl samá jizva, špinavý od sazí, a u kotníku měl řetěz na zámek. Skončil v nemocnici a pak v sociální péči.

Trojici trýznitelů hrozí doživotí za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám