Hlavní obsah

Tři děti žily v Houstonu rok s mrtvolou bratra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houston

Naprosto neuvěřitelný případ vyšetřuje v současné době policie v Houstonu, nejlidnatějším městě amerického státu Texas. Tři opuštěné děti žily rok v bytě s mrtvolou svého devítiletého bratra, píše server deníku Bild. V obytném komplexu si přitom nikdo ničeho nevšiml.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Co vedlo k tomu, že policisté nalezli zanedbané a opuštěné děti v bytě nedaleko Houstonu, tamější policie nesdělila. Pouze to, že v bytě objevili děti ve věku od 7 do 15 let a ve vedlejším pokoji byly ostatky devítiletého chlapce. Nejstarší hoch uvedl, že mrtvola chlapce byla v pokoji rok. „Zdá se, že ostatky tam byly už dlouho. Zdůrazňuji, delší dobu,“ uvedl šerif Ed Gonzalez.

Nejstarší chlapec se staral o mladší. Děti přežívaly v bytě bez elektřiny. Všechny byly podvyživené a měly fyzická zranění. Jakmile je policisté objevili, okamžitě byly převezeny do nemocnice. Není jasné, zda chodily do školy.

Texas může nadále zakazovat potraty, rozhodl soud

Amerika

Z vyšetřování vyplynulo, že občas sourozencům vypomohl soused, který jim nabil mobil a koupil jídlo, řekl Thomas Gilliland, mluvčí úřadu šerifa.

Matku a jejího přítele policisté později našli. Oba byli vyslýcháni, ale propustili je na svobodu. O příčině smrti devítiletého dítěte zatím není nic známo. „Konají se další výslechy a čeká se na výsledek pitvy,“ řekl Gilliland.

Místo lidí upřednostnili zisky, tepe bývalá zaměstnankyně Facebook před senátory USA

Amerika

Nikdo nechápe, jak je možné, že děti mohly žít takovou dobu samy v naprosto nevyhovujících podmínkách a nikdo si ničeho nevšiml. Tamější úřad sociální péče rodinu velmi dobře zná, ale v době, kdy byly děti objeveny samy v bytě, se nevedlo vůči rodině žádné aktivní vyšetřování, uvedl úřad.

Ničeho neobvyklého si ovšem nikdo nevšiml ani v obytném komplexu, kde se nacházel byt, ani ve škole. Také není jasné, proč soused, který občas dětem vypomohl, neinformoval úřady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám