Hlavní obsah

Tornáda v Missouri rvala střechy domů

Středozápadem Spojených států se ve středu večer prohnalo několik tornád. Kamery zachytily následky řádění ničivého živlu v hlavním městě státu Missouri. V Jefferson City tornádo poničilo řadu domů, oběti na životech hlásí Golden City, kde zemřeli tři lidé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry na Missouri zdevastované tornádyVideo: DRONEBASE, Reuters

 
Článek

Do Jefferson City, které čítá okolo 40 tisíc obyvatel, se tornádo přihnalo ve středu večer místního času. Během bouře bylo zraněno dvacet lidí a řada budov byla poničena, jak dokazují záběry pořízené z dronu.

„Mnoho budov utrpělo značné škody, obrovské množství objektů je poškozeno lehce. Ten rozsah škod je velmi široký,“ řekla CNN starostka města Carrie Terginová.

Tornádo vzniklo zhruba pět kilometrů od města v jedenáct večer místního času. O čtyřicet minut později vyjížděly záchranářské složky k prvnímu poškozenému domu.

„Měli jsme obrovské štěstí,“ uvedl guvernér státu Mike Parson v reakci na to, že vzhledem k rozsahu škod byl počet zranění velice nízký.

O podobném štěstí nemohou hovořit ve dvě stě kilometrů vzdáleném městečku Golden City, kde během středečních bouří zahynuli tři lidé.

Extrémní počasí si na americkém středozápadě tento týden vyžádalo už sedm obětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám