Hlavní obsah

Texaský policista odešel ze služby kvůli drsnému zásahu proti černošské dívce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dallas

Texaský policista Eric Casebolt, který minulý týden mířil pistolí na návštěvníky plovárny v Dallasu a povalil patnáctiletou černošskou dívku, opustil na vlastní žádost policejní sbor. Oznámilo to velitelství policejní stanice na dallaském předměstí McKinney.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah policie na plovárně v TexasuVideo: Reuters

 
Článek

Jednačtyřicetiletý Eric Casebolt, který pracoval jako policista deset let, čelil velkému tlaku. Jeho advokát uvedl, že mu vyhrožovali smrtí.

V USA vyvolalo pobouření, jak řešil spor mezi návštěvníky místní plovárny. Bělošský policista přitom vytáhl na mladistvé černochy zbraň a patnáctiletou Dajerrii Bectonovou dokonce povalil na zem a klečel na ní. Ze záběrů neplyne, že by dívka dělala něco podezřelého. Podle mnohých jednal nepřiměřeně a krátce po incidentu byl dočasně postaven mimo službu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Šéf policistů v McKinney Greg Conley na úterní tiskové konferenci označil Caseboltovo jednání za neomluvitelné. „Náš výcvik ani naše policejní praxe nic podobného nepřipouštějí. Přišel řešit násilnosti a sám se jich dopustil,” uvedl velitel Greg Conley. Dodal, že vyšetřování případu pokračuje.

Podle něj se Casebolt při zásahu nekontroloval. „Měl jsem na místě dvanáct příslušníků a jedenáct z nich jednalo podle výcviku. Ti odvedli perfektní práci,“ řekl BBC Conley. Na místě zasahovali proti nezvaným návštěvníkům plovárny.

Foto: Mike Stone, Reuters

Protest černošských obyvatel Dallasu proti policejnímu násilí

Napadení mladé černošky vyvolalo v Dallasu napětí. V pondělí v McKinney demonstrovalo téměř tisíc Afroameričanů s plakáty ”Barva mé kůže není zločin" a ”Nedupejte na naše děti". Místní aktivisté požadují, aby se případem zabývalo americké ministerstvo spravedlnosti.

Napadená dívka uvedla, že vyhodit ho nestačí.

Reklama

Výběr článků

Načítám