Hlavní obsah

Texaský Dallas zasáhly silné deště, ulice jsou zaplavené vodou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Texaský Dallas a sousední Fort Worth v pondělí zasáhly přívalové deště, které vystřídaly dosavadní horko a sucho. Voda zůstala stát v ulicích, zaplavila auta, domy i podniky. Úřady varovaly motoristy, aby pokud možno nesedali za volant. Záchranáři v oblasti ohlásili desítky výjezdů spojených se záplavami, informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Záplavy v Dallasu

Článek

Národní meteorologická služba na mezinárodním letišti v Dallasu naměřila za posledních 24 hodin téměř 23 centimetrů srážek. Je to druhá nejvyšší hodnota v dějinách stanice, v září 1932 spadlo ještě o centimetr vody více.

„Měli jsme teď období sucha, takže půda toho hodně nasákla. Když ale spadne tolik srážek za tak krátkou dobu, je jasné, že to způsobí záplavy. A to je přesně to, co jsme viděli v městské zástavbě,“ uvedl meteorolog Daniel Huckaby z Národní meteorologické služby.

Povodně začaly v noci na pondělí místního času, voda nejprve zůstávala stát na ulicích a velkých silnicích, uvedl Huckaby. Déšť se podle něj přihnal velmi rychle a byl tak vydatný, že kanalizace vodu nestíhala pojmout.

Na snímcích zveřejněných na sociálních sítích jsou vidět auta do poloviny dveří zatopená vodou, lidé táhnoucí vozidla vlastními silami na lanech nebo blikající nefunkční semafory. Na úterý meteorologové předpovídají zataženo a 40procentní pravděpodobnost bouřek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám