Hlavní obsah

Televize Fox News ulovila Trumpovu snachu

Washington

Bývalý prezident Spojených států Donald Trump zatím neoznámil, kam povedou jeho budoucí kroky, ostatní členové jeho početné rodiny ale nezahálejí. Konzervativní televizní stanice Fox News v pondělí oznámila, že podepsala smlouvu s exprezidentovou snachou Larou Trumpovou, která zároveň zvažuje senátní kandidaturu v domovské Severní Karolíně.

Foto: Profimedia.cz

Lara Trumpová

Článek

„Vítej do rodiny, Laro!” oznámila novinu spolumoderátorka populárního diskusního pořadu Fox and Friends Ainsley Earhardtová. Právě tuto relaci někdejší šéf Bílého domu Trump s oblibou sledoval.

Jak uvádí deník Washington Post, Trumpová v této televizi vystupovala pravidelně jako host, čili její formální představení jako spolupracovnice zase tolik na fungování kanálu nemění.

To ostatně přiznala v pondělí i Trumpová. „Mám pocit, že jsem byla neoficiální členkou týmu už dlouho. Posledních pět let už to byl skoro takový vtípek. Chodila jsem sem tak často, že ochranka říkala: 'Možná bychom vám prostě měli dát klíč,'” poznamenala Trumpova snacha.

Rodinná kandidatura do Bílého domu. Esem Trumpa je dcera Ivanka

Amerika

Komentátoři nyní spekulují, zda lze tento krok brát jako jakési udobření vztahů mezi Trumpovou rodinou a mediálním impériem magnáta Ruperta Murdocha. Ten totiž bývalého prezidenta naštval v průběhu sčítání listopadových voleb, když byla Fox News první stanicí, která oznámila předpověď, že ve státě Arizona vyhrál demokratický kandidát Joe Biden.

Trump poté Fox News bojkotoval a začal více sympatizovat s konkurenčními stanicemi News Max a One America News Network.

Budoucí senátorka?

Lara Trumpová se narodila v roce 1982 ve městě Wilmington v Severní Karolíně. Po vystudování oboru komunikace pracovala jako televizní producentka. V roce 2014 se provdala za Trumpova druhorozeného syna Erica, se kterým má dvě děti.

U republikánů začalo zúčtování se senátory, kteří chtěli odsoudit Trumpa

Amerika

Minulý rok zastávala v Trumpově volebním týmu pozici politické konzultantky. Americká média ji označují za vysoce cílevědomého člověka s ambicemi jít do politiky. Trumpová sama naznačila, že přemýšlí o kandidatuře na senátorku v Severní Karolíně v roce 2022.

Současný republikánský senátor Richard Burr totiž už nebude obhajovat mandát. Burr jako jeden ze sedmi republikánských senátorů hlasoval pro odsouzení Donalda Trumpa v rámci impeachmentu.

Reklama

Výběr článků

Načítám