Hlavní obsah

Střelec zabil v obchodě u Denveru deset lidí včetně policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denver

Nejméně deset lidí včetně zasahujícího policisty zabil střelec v pondělí v supermarketu King Scoopers ve městě Boulder u Denveru v americkém státě Colorado. V úterý to uvedla šéfka místní policie Maris Heroldová. Podezřelý byl zadržen, je raněný.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelec zabil v obchodě u Denveru deset lidí včetně policistyVideo: Reuters

 
Článek

Střílet se v obchodě King Scoopers na Teble Mesa Drive začalo kolem 14:30. Na místo okamžitě vyrazila police, ale 51letého policistu Erika Talleyho útočník také zastřelil. Je zatím jedinou obětí z deseti, která byla jmenována.

Foto: Reuters

Polcisté odvádějí zakrváceného muže v poutech. Odmítli však potvrdit, že jde o podezřelého střelce.

Policisté z obchodu vyvedli spoutaného muže se zakrvácenou nohou, který byl do půl těla nahý, měl jen krátké kalhoty. Zástupci policie a státního zástupce na tiskové konferenci odmítli potvrdit, zda se jednalo o podezřelého. Útočník podle amerických médií použil samonabíjecí útočnou pušku AR-15.

Střelec řádil v obchodě více než hodinu

„Šel jsem si pro sodovku a chipsy a uslyšel hlasitou ránu. Myslel jsem si, že někomu něco upadlo, nějakému zaměstnanci, a pak další a všichni utíkali,“ řekl stanici CBS jeden za zákazníků Ryan. Dodal, že zaměstnanci ukazovali lidem, aby odešli z obchodu přes nákladovou rampu: „Běželi jsme dozadu, někteří běželi do skladu, ale zaměstnanci jim říkali - ne, tady je východ.“

Foto: Kevin Mohatt, Reuters

Policisté před supermarketem v Boulderu u Denveru

Střelba v americkém supermarketu, zasahují policisté s vrtulníky

Amerika

Dvě dívky ve věku 13 a 14 let, které byly v obchodě s otcem, se musely schovat v šatně, řekl jejich dědeček stanici NBC: „Střílelo se tam, on to viděl a strhl dívky dolů. Utíkaly nahoru a schovaly se v šatně mezi kabáty. Z jeho telefonu se spojily s mojí dcerou, esemeskovaly si a policisté dorazili přes střechu a zachránili je. Je to pro ně traumatizující.“

Foto: Reuters

Polcisté odvádějí zakrváceného muže v poutech. Odmítli však potvrdit, že jde o podezřelého střelce.

„Musí to skončit. Každý týden, každý týden se v USA střílí. To se musí změnit. Nesmí se to nikdy opakovat,“ dodal děda.

Foto: Joe Mahoney, ČTK/AP

Tělo přikryté vlajkou vynášejí záchranáři ze supermarketu u Denveru.

Střelba v masážních salonech v Georgii: osm mrtvých, podezřelý mladík ve vazbě

Amerika

O střelbě byl informován americký prezident Joe Biden, potvrdila mluvčí Bílého domu. Biden v polovině února vyzval Kongres, aby omezil prodej střelných zbraní, připomněla agentura AFP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám