Hlavní obsah

Střelec z newyorského metra dostal doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frank James, který loni postřelil ve vagonu newyorského metra 10 lidí, byl ve čtvrtek odsouzen na doživotí. Čtyřiašedesátiletý muž se k činu přiznal.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Frank James na snímku z loňského dubna

Článek

James se podle obžaloby na střelbu pečlivě připravoval. Loni 12. dubna se přestrojil za stavebního dělníka, nastoupil do metra směrem z Brooklynu na Manhattan a počkal, až vlak vyjede ze stanice, aby lidé nemohli utéct. Pak zapálil několik dýmovnic a začal střílet. Vypálil 13 ran. Ve vagonu vypukla panika. Když vlak vjel do stanice na 36. ulici v Brooklynu, bylo v něm 10 zraněných ve věku 16 až 60 let, napsala agentura AP.

Pachatel z místa utekl, po zhruba 30 hodinách se sám přihlásil na policii.

Jamesovi právníci žádali trest maximálně 18 let, muž prý trpí duševní chorobou. Tou argumentoval i James sám, když se k činu přiznal. Snaha upozornit na nedostatečnou lékařskou péči a ignorování chudoby ze strany úřadů, byla i důvodem, proč čin spáchal. U soudu ve čtvrtek řekl, že to bylo zbabělé a nesmyslné násilí.

Strůjci útoků v Bruselu dostali doživotí či 30 a 20 let vězení

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám