Hlavní obsah

Střelec z fitness klubu se mstil ženám, žádnou neměl, tři zabil

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bridgeville

Policisté odhalili motivy hrůzného činu osmačtyřicetiletého Georga Sodiniho, který v úterý začal střílet po ženách v pennsylvánském fitness klubu LA ve městě Bridgeville. Tři zabil a dalších devět zranil, než obrátil zbraň proti sobě. Sodini měl s opačným pohlavím značné problémy a takto se mu rozhodl pomstít. Z jeho internetového deníku také jasně vyplývá, že byl rasista a svůj útok plánoval už delší dobu.

Článek

Sodini, který posilovnu navštěvoval pravidelně, si v úterý s sebou přinesl čtyři střelné zbraně, z nichž tři použil proti ženám na kursech latinskoamerických tanců. Vypálil z nich celkem 36 ran. [celá zpráva]

Sodini, který posilovnu navštěvoval pravidelně, si v úterý s sebou přinesl čtyři střelné zbraně, z nichž tři použil proti ženám na kursech latinskoamerických tanců. Vypálil z nich celkem 36 ran. [celá zpráva]

Podle policistů chtěl zabíjet ženy cvičící aerobik, nevěděl však, že se kursy přehodily. Neútočil na žádnou konkrétní osobu, mstil se ženám obecně.

Z jeho deníku plyne, že nikdy se ženou nejen nežil, ale ani s žádnou nebyl na dovolené, ani s ní nestrávil víkend. Zcela bez sexu se ženou byl podle záznamů v deníku 18 let.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Čtyři mrtví po střelbě ve fitnessVideo: Reuters

Sodini byl přitom jinak poměrně úspěšný muž, od roku 1999 pracoval jako systémový analytik ve finančním oddělení právní firmy K & L Gates. Přežil i jarní výměnu šéfa, které se obával. Podle sousedů však byl stále více podivínský, posledních několik let s nimi vůbec nemluvil. Nechodil ani na mše, protože si jedna z žen stěžovala pastorovi, že ji sleduje více, než je jí milé.

Podle superintendanta Charlese Moffatta se Sodini na akci připravoval: „Byl plný nenávisti a byl pekelně odhodlán čin spáchat.“ Podle něj se muž ve střelbě cvičil. V den útoku navštívil fitness centrum třikrát. Jednou dopoledne a dvakrát večer. Policie byla zavolána v 20:16. 

Akci chtěl Sodini spáchat už v lednu, ale nakonec na ni neměl dost odvahy.

Foto: JASON COHN, Reuters

Vůz záchranářů čeká před posilovnou v Bridgeville v Pensylvánii, kde došlo ke střelbě.

Ženy nebyly jediným terčem jeho nenávisti. V deníku, v jehož záhlaví měl už předem napsáno datum své smrti, jsou i rasistické poznámky. Po vítězství Obamy trpce přemítal, že si bude každý černoch vybírat z těch nejhezčích bělošek, zatímco dříve si bílí plantážníci plnili své touhy s mladými černoškami.

Z internetového deníku Sodiniho
24 prosince - Zase Vánoce. Žádná přítelkyně od roku 1984, poslední Vánoce s *** byly v roce 1983. Kdoví proč. Nejsem ošklivý ani příliš divný. Žádný sex od července 1990 (to mi bylo 29) Žádný ***. Přes osmnáct let. Dělal jsem to v životě možná jen 50 až 75krát.
6. ledna (den, kdy Sodini poprvé plánova spáchat útok) - Mohu to udělat. Když jsem šel dnes z práce připadal jsem si jako zombie. Nastoupit do autobusu, nastoupit do auta, jet domů. Moje mysl byla napnutá. Nemohl jsem se vůbec soustředit na práci nebo přemýšlet. Je 18:40 . Bůh je milosrdný, přál bych si, aby život byl lepší pro všechny a tento bláznivý svět byl jemnější. Přál bych si dostal odpovědi. Sbohem. Je 20:45. Zbaběle jsem se tomu vyhnul. Vzal jsem už nabité zbraně, všecko. Do pekla.
18. květen 2009 - Dnes jsem měl schůzku. Byla se ženou, kterou jsem potkal v březnu v autobusu. Šli jsme na oběd. Poslední schůzku jsem měl 1. května. Ženy mně nemají rády. V USA je 30 miliónů žádoucích žen (můj odhad) a já nejsem schopen najít jednu. Žádná mě neshledává atraktivním.
20. července 2009 - Spím sám přes dvacet let. naposled, jsem strávil celou noc s dívkou v roce 1982. Představuji úplné selhání. Dívky a ženy se na mne podruhé NIKDE ani nepodívají. Je se mnou něco NESTYDATĚ špatného, protože ŽÁDNÁ proklaté osoba mi nechce říci, co to je. Každý na mě chce být milý a říkat mi jen pěkné věci.
3. srpna 2009 - V pondělí jsem si vzal volno i na zítra, abych cvičil a ujistil se, že vše bude dotaženo. Potřebuji pracovat na každém detailu. Potřebuji do toho být plně ponořen, abych uspěl. Drink jsem si nedal od pátku. Zítra je velký den. Možná brzy uvidím Boha a Ježíse. Věčný život nezávisí na skutcích. Kdyby to tak bylo, budeme všichni v pekle. Kristus zaplatil za KAŽDÝ hřích, tak jak bychom mohli já nebo ty být souzeni BOHEM za hříchy, když trest už byl splacen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám