Hlavní obsah

Muž střílel ve fitness centru do žen, zabil tři a pak sebe

– Bridgeville • Aktualizováno

Tři ženy a sebe zabil v noci na středu ve fitness klubu LA v pensylvánském městě Bridgeville na severovýchodě USA u Pittsburghu střelec. Pálil do účastnic kurzu latinskoamerických tanců. Podle jednoho ze svědků si pak ustřelil hlavu. Postřeleno bylo dalších devět žen, které také skončily v nemocnici, tři ženy jsou ve velmi vážném stavu, dvě v kritickém a dvě ve vážném stavu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Čtyři mrtví po střelbě ve fitnessVideo: Reuters

 
Článek

"Nic neřekl. Vstoupil přímo do místnosti, kde se pak střílelo, jako by přesně věděl, kam jde," prohlásil policista Charles Moffatt z okresu Allegheny pro agenturu Reuters. Podle něj jsou oběti střelby jen tři, i když se původně uvádělo pět mrtvých. Podle policie bylo v areálu fitness centra asi 60 až 70 lidí.

Dodal, že střelec byl členem sportovního klubu v Bridgeville a že měl jeho průkazku. Policie na místě činu našla nejméně dvě pistole a v pachatelově vaku objevila vzkaz. Co na něm bylo napsáno, ale Moffatt neprozradil.

Střílet začal muž v úterý kolem 20. hodiny tamního času (středa 02:00 SELČ). Než spustil palbu v místnosti, kde probíhal kurz latinskoamerických tancům, zhasnul.

Střelba účastníky kursu tance otřásla

Ashley Ogordowská vypověděla pro list Post-Gazette, že byla na hodině cvičení, když do budovy vstoupil zadním vchodem nějaký muž. Další ze svědkyň, viditelně otřesená Nicole, řekla rozhlasu WTAE, že v místnosti bylo asi třicet žen. „Viděla jsem muže středního věku, jak vstoupil do sálu. Měl velkou sportovní tašku.“

Foto: Jason Cohn, Reuters

Šokované návštěvnice fitness centra, kde se střílelo.

Debi Wozniaková citovala výpověď své sestry Joann Gazzamové, který se kursu účastnila: "Řekla mi, Debi, všechno jsem viděla, bože, všechno jsem viděla. Viděla jsem ho vytáhnout zbraně. Gazzamová sestře řekla, že muž zamířil do zadní části k činkám. Zde několik minut postával, pak vytáhl dvě střelné zbraně a začal pálit. Podle Gazzamové zůstali na zemi ležet čtyři mrtví včetně útočníka. Wozniaková hodinu tance nestihla.

Lauren Dooleyová, která byla v době útoku v tělocvičně, zaslechla asi 12 nebo 15 výstřelů. Podle svědků muž střílel opakovaně po dobu asi deseti sekund. Nakonec se zabil. Jeden z mála mužů v sále uvedl: „Viděl jsem ho, jak si ustřelil hlavu."

Richard Walker hrál basketbal vedle místnosti, z níž se ozvala střelba. Než se dal na útěk, slyšel asi 12 výstřelů, dalších několik zaslechl, když vybíhal ze sportovního klubu. Odvedl s sebou ženu, kterou kulka zasáhla do stehna. "Opakovala pořád 'On mě zabije' ", vyprávěl Walker.

Foto: Jason Cohn, Reuters

Policisté a zdravotníci před centrem, kde se střílelo

V Bridgeville, které je předměstím Pittsburghu, žije asi 5000 obyvatel. Fitness centrum, kde se střelba udála, je součástí nákupního střediska. Sportovní zařízení bylo podle AP otevřené asi rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám