Hlavní obsah

Střelec v americkém kostele zabil dva lidi, věřící ho přemohli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KNOXVILLE

Dvě oběti si vyžádala nedělní střelba v kostele v americkém Knoxville ve státě Tennessee. Jeden muž osoba zemřel bezprostředně při útoku, 61letá žena podlehla vážným zraněním o několik hodin později v nemocnici. Zraněno bylo dalších sedm lidí, pět jich zůstává ve vážném stavu. Policie už zadržela 58letého Jima Atkinsona a obvinila jej z vraždy.

Článek

Muž zahájil střelbu v kostele v 10:15 dopoledne. V té chvíli se tam konalo dětské představení muzikálu Annie. Začal střílet do davu dvou set věřících, kteří sledovali muzikál v podání 25 dětí.

Adkisson si donesl brokovnici v pouzdře na kytaru. Věřící se však nemínili nechat postřílet. Okamžitě se mu postavil 60letý Greg McKendry, který v kostele pracoval. Vlastním tělem chránil ostatní věřící a inkasoval př tom přímý zásah, který ho zabil.

Atkinson zasáhl celkem devět lidí, samé dospělé, než ho věřící přemohli. Dva byli po ošetření propuštěni, 61letá Linda Kraegerová zemřela několik hodin po útoku na následky zranění a pět lidí zůstává v nemocničním ošetření. Jejich stav je vážný, v některých případech dokonce kritický.

Děti vyvázly bez zranění, rychle se jim podařilo z chrámu Páně utéci.

Soud povolil střelcovo propuštění na kauci

Při vyšetřování masakru a výsleších pomáhá místní policii i Federální vyšetřovací úřad FBI Prověřují také minulost Atkinsona, na jehož propuštění byla stanovena kauce ve výši miliónu dolarů.

Motiv činu zatím není znám, muž ale střelbu provázel nenávistnými projevy.

O střelbě v kostele unitářů informovala média už v neděli, avšak v té době ještě nebylo známo, že si palba z brokovnice vyžádala oběti na životech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám