Hlavní obsah

Střelci v jedoucím autě zranili v Chicagu 14 lidí včetně tří dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Nejméně dva střelci zranili v pondělí v Chicagu z projíždějícího auta 14 lidí. Mezi zraněnými jsou tři děti, nejmladšímu jsou tři roky. Podle dostupných informací nikdo nezemřel, několik lidí ale utrpělo život ohrožující zranění. Záběry ze střelby zachytily pouliční kamery.

Nejméně 14 zraněných při střelbě v Chicagu na HalloweenVideo: Reuters

 
Článek

Incident se odehrál v městské čtvrti Garfield Park zhruba ve 21:30 místního času (3:30 SEČ). Podle policejního náčelníka Davida Browna trvala celá akce pár sekund. Pachatelé přijeli v černém SUV a začali náhodně střílet do davu. Jména ani motiv pachatelů policie zatím nezná.

Nejméně dvě postřelené osoby jsou v nemocnici v kritickém stavu. Ačkoli zranění jsou převážně dospělí, nachází se mezi nimi také tři děti, a to ve věku 3, 11 a 13 let. Třináct lidí bylo zraněno při střelbě, čtrnáctého při pokusu o útěk z místa činu srazilo auto.

Dav, do kterého pachatelé stříleli, pořádal podle Browna vigilii za nedávno zesnulého.

„Je velmi bolestné, že oběťmi se mohou stát lidé, kteří si vyrazí někoho připomenout,“ řekl radní Jason Ervin pro stanici CBS.

Policisté doufají, že svědci události budou schopni poskytnout více informací o střelcích.

Médiím už se podařilo několik svědků vyslechnout. Jeden viděl muže, který byl střelen do hlavy. Další svědek zaslechl nejméně dvanáct výstřelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám