Hlavní obsah

Střelba ve škole v Iowě: jeden mrtvý a dva zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Des Moines

Při střelbě na střední škole ve městě Des Moines v americkém státu Iowa byli zraněni tři dospívající. Jeden z nich zemřel, další dva jsou v kritickém stavu, informovala s odvoláním na úřady agentura AP. Možné podezřelé policie zadržela.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie první upozornění na střelbu v areálu střední školy nedaleko centra Des Moines přijala v pondělí okolo 14:50 místního času (21:50 SEČ), krátce před koncem výuky. Policie následně uvedla, že školu uzavřela, studenty ale od té doby propustila domů.

V novém tiskovém prohlášení krátce po půlnoci SEČ bezpečnostní složky uvedly, že střelba podle všeho přišla z vozidla projíždějícího kolem školy. Vůči zadrženým zatím nebyla vznesena žádná obvinění.

V kritickém stavu byli podle prvních zpráv tři mladí lidé, zástupce policie ale podle místní televizní stanice nevěděl, zda se jedná o studenty školy. Jeden z nich svým zraněním podlehl. Zatím není jasný motiv činu, ani nejsou známé podrobnosti o případných podezřelých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám