Hlavní obsah

V newyorském metru se střílelo, podezřelý je na útěku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Nejméně 17 zraněných si vyžádala úterní střelba v podzemce v newyorském Brooklynu. Deset z nich je postřelených, pět v kritickém, ale stabilizovaném stavu. Další zranění se nadýchali kouře. Zatím neznámý pachatel střílel ve vagóně metra, pak utekl.

Záznam: Střelba v metru v New YorkuVideo: WABC-TV, AP

 
Článek

Incident se stal v ranní dopravní špičce, před 15. hodinou SELČ. Policie na místě podle prvních informací našla i nevybuchlou nálož, to se ale nepotvrdilo. O teroristický útok se podle vyšetřovatelů nejspíš nejedná.

Muž ve vagonu metra nasadil plynovou masku a odpálil dýmovnici. Vagon se začal plnit kouřem. Následně muž začal střílet do lidí. Vlak dojel do stanice na 36. ulici, kde se z něj vyhrnuli lidé.

"Dveře mého metra se otevřely do kalamity. Byl tam kouř a krev a křičící lidé," popsal jeden ze svědků situaci místní rozhlasové stanici.

Policie informovala o tom, že se útočníkovi podařilo z místa činu uniknout a v metru ani v jeho okolí žádné další výbušniny nejsou. Původně se domnívala, že za kouř může právě výbušné zařízení.

Na záběrech na sociálních sítích jsou vidět postřelení lidé ležící na podlaze stanice metra a další cestující, kteří jim pomáhají.

Guvernérka státu New York Kathy Hochulová varovala obyvatele nejlidnatějšího amerického města, že je podezřelý stále na útěku a vyzvala je proto k bdělosti a opatrnosti. Úřady po incidentu nařídily mimo jiné uzavřít přístup do škol, v nichž právě začínala výuka. Nemohou se tak do nich dostat cizí osoby a návštěvníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám