Hlavní obsah

Strážník při zatýkání brutálně srazil na zeď 15letou dívku

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Phoenix

Strážník z policejního oddělení ve Phoenixu v Arizoně se po zveřejnění brutálního videa stal předmětem vyšetřování. Krátké video ukazuje, jak použil nepřiměřeného násilí při zatýkání teprve 15leté opilé dívky.

Článek

Ústřední postavou videa se stala dívka, která na parkovišti zápasí se starší ženou, pravděpodobně svou matkou. Dívka ženu uhodila do obličeje a odešla. Přivolaný strážník k dívce přiběhl zezadu, brutálně ji srazil na zem, kde jí poté nasadil pouta. Ač tento zákrok vypadá děsivě, dívka údajně neutržila žádná zranění.

„Patrick Larrison, který je už šest let členem policejního sboru ve Phoenixu, je nyní dočasně zproštěn služby a jeho případ byl postoupen vyšetřování. Larrison zatím žádný záznam nemá a není známo, že by kdy použil nepřiměřené násilí nebo porušil profesionální standardy oddělení,“ uvedl mluvčí oddělení, seržant Trent Crump, pro zpravodajství AZ Central.

Patnáctiletá dívka z videa údajně nabízela ostatním studentům ve škole alkohol v láhvi na obyčejnou vodu. Byla agresivní a opilá, a když zaútočila na učitelku, byla dokonce vyhozena ze školy. Policii zavolala její matka. Podle Crumpa byla dívka obviněna z úmyslného napadení osoby.

Případ se odehrál už v lednu. Natočené video se objevilo na internetu 20. března, tedy až dva měsíce poté. Video by možná prošlo bez povšimnutí policie, kdyby ho minulé úterý neobjevil zaměstnanec policejního oddělení, který zasahujícího strážníka identifikoval. Crump uvedl, že je překvapující, že se případ nezačal vyšetřovat už dříve.

Reklama

Výběr článků

Načítám