Hlavní obsah

Sníh ochromil Washington, v USA zrušeny tisíce letů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohutný bouřkový systém s chladným vzduchem, sněhem a mrznoucím deštěm zasáhl v pondělí východní pobřeží Spojených států. V metropoli Washingtonu kvůli přívalu sněhu zůstaly uzavřeny úřady i školy. Americká letiště zrušila kolem 2700 letů.

Foto: Yuri Gripas, Reuters

Sněhová bouře ochromila USA, bylo zrušeno 2700 letů.

Článek

Ve Washingtonu napadlo na tenkou ledovou vrstvu přes deset centimetrů sněhu, což ochromilo dopravu i chod federálních i místních institucí. Hlasování, které se v pondělí mělo konat ve Sněmovně reprezentantů a v Senátu, bylo odloženo a washingtonské školy zrušily vyučování.

Podobně jako Washington bylo postiženo další město severovýchodu USA Baltimore, kde rovněž neotevřely školy ani úřady. Boston a New York zasáhlo jen slabé sněžení, mrznoucí déšť však způsobil velké problémy na silnicích.

Zrušeno bylo po celých Spojených státech na 2700 letů plánovaných na dnešek, dalších 3300 letů nabralo podle serveru FlightAware.com zpoždění. Nejhůře postiženo bylo Reaganovo letiště ve Washingtonu, které bylo nuceno zrušit až čtyři pětiny letů.

Déšť a sníh spojené s bouřkami pokrývaly podle meteorologů dnes ráno oblast dlouhou asi 2400 kilometrů od jihovýchodního Colorada po jižní Massachusetts.

Reklama

Výběr článků

Načítám