Hlavní obsah

Smrt muže nasátého do motoru na letišti v Texasu byla sebevražda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Antonio

Soudní lékař v americkém státě Texas vyhodnotil jako sebevraždu páteční incident, při němž pracovníka letiště ve městě San Antonio nasál motor dopravního letadla. Zesnulý byl identifikován jako 27letý muž, který měl na starosti úkony v okolí letadla na letištní ploše.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Informovala o tom v noci na úterý televize CNN.

Úřad soudního lékaře v okrese Bexar, v němž San Antonio leží, uvedl jako příčinu smrti zranění způsobená jak „tupými“, tak „ostrými“ silami. Způsob smrti pak vyhodnotil jako sebevraždu, přičemž podle lokálních médií odkazuje na „nespecifikované známky“ nasvědčující tomuto scénáři.

Takzvaný rampíř zemřel v pátek večer, když skončil v puštěném motoru letadla společnosti Delta Air Lines manévrujícího k příletové bráně. Vyšetřovatelé z amerického Národního úřadu pro bezpečnost v dopravě (NTSB) uvedli, že muž „byl nasát do motoru“.

Pracovníka na texaském letišti nasál motor letadla

Amerika

„Tímto incidentem jsme hluboce zarmouceni a na jeho vyšetřování spolupracujeme s úřady. Další informace zveřejníme, jakmile to bude možné,“ uvedla v prohlášení správa letiště.

Média připomínají, že podobný případ se stal před několika měsíci na letišti ve státě Alabama, načež americký Úřad pro bezpečnost a zdraví na pracovišti (OSHA) udělil regionální aerolince Piedmont pokutu.

Letadlo na Tchaj-wanu přistálo bez jednoho kola. Upadlo během klesání

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám