Hlavní obsah

Pracovníka na texaském letišti nasál motor letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrůzná smrtelná nehoda se odehrála na letišti v americkém státě Texas. Pracovníka letiště nasál motor dopravního letadla aerolinek Delta, které po přistání s cestujícími na palubě popojíždělo po ranveji. Příčina pátečního incidentu se stále vyšetřuje.

Foto: Profimedia.cz

Airbus A319 společnosti Delta. Ilustrační foto

Článek

Nejmenovaného pracovníka letecké odbavovací společnosti Unifi, který koordinoval úkony v okolí letadla na letištní ploše jako tzv. rampíř, nasál motor Airbusu A319, který přiletěl z Los Angeles do San Antonia. Informovala o tom podle stanice NBC federální Národní rada pro bezpečnost dopravy. Detailů nehody je zatím známo jen málo.

„Naše počáteční vyšetřování ukazuje, že tento incident nesouvisel s provozními procesy a bezpečnostními postupy Unifi,“ vzkázala odbavovací společnost s tím, že bude plně spolupracovat s úřady, které věc začaly prošetřovat.

Aerolinky Delta též vzkázaly, že jsou smrtí pracovníka zdrceny a že pozůstalí mají plnou podporu firmy.

Ve středu dostala regionální letecká společnost Piedmont pokutu ve výši 15 625 dolarů (zhruba 338 tisíc Kč) od Úřadu pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci (OSHA) za smrt pracovníka pozemní posádky před šesti měsíci při podobném incidentu ve státě Alabama, podotkla britská stanice BBC. „Řádné školení a prosazování bezpečnostních postupů mohlo této tragédii zabránit,“ uvedla OSHA.

V Kentucky se srazily dva vrtulníky americké armády

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám