Hlavní obsah

Sikhského pošťáka v Disneyho světě už skrývat nemají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

Právo doručovat poštu na všech trasách v zábavním parku Disney World na Floridě, tedy i tam, kudy chodí návštěvníci, si vymohl sikhský pošťák Gurdit Singh. Prostřednictvím svých právníků si stěžoval, že ho odsunuli do ústraní, aby nebyl lidem na očích a nebudil se svým plnovousem a turbanem pohoršení.

Foto: Profimedia.cz

Plnovous a turban jsou pro sikhy charakteristické. Ilustrační foto

Článek

Firma nakonec pošťákovi ustoupila, i když prohlásila, že nikoho kvůli jeho víře nediskriminuje. „Jsem neuvěřitelně vděčný,“ reagoval podle serveru BBC Singh, který pro společnost Disney pracuje od roku 2008.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Doufám, že tato změna otevře dveře více sikhům a dalším zástupcům náboženských menšin,“ dodal pošťák a vysvětlil, že vous a turban k jeho víře neodmyslitelně patří. „Všichni jsme si rovni. To není pouze hodnota sikhů, to je americká hodnota“.

Sikhismus je počtem členů sedmé největší náboženství na světě. Cílem sikhů je dosáhnout jednoty se vším, a tudíž s Bohem. Snaží se vyprostit z tenat pěti zel: chtíče, hněvu, chamtivosti, připoutanosti k světským věcem a ega.

Návštěvníci mohou odesílat tematické pohlednice z rozsáhlého zábavního parku Disney World z mnoha míst včetně hotelů. V parku je proto zaměstnáno několik pošťáků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám