Hlavní obsah

Šikanovaného amerického chlapce donutili spolužáci vykouřit vapo s fentanylem, dostal mrtvici

Uděláme maximum, ale váš syn už nebude nikdy tím, kým byl. Zdrcující verdikt si musela vyslechnout Lynda Amosová z města Dalton ve státě Georgie. Její 13letý syn Zach utrpěl mrtvici poté, co ho šikanující spolužáci donutili kouřit elektronickou cigaretu vapo, jejíž náplň tvořil syntetický opioid fentanyl, píše agentura Reuters.

Šikanovaného 13letého chlapce nutili kouřit elektronickou cigaretu s fentanylem, skončil s mrtvicí a poškozeným mozkem.Video: Reuters

 
Článek

Matka našla svého syna v bezvědomí 6. ledna kolem šesté odpoledne. Krátce předtím si stěžoval na bolest na hrudi. Záchranka převezla chlapce do nemocnice, kde lékaři diagnostikovali mrtvici, a byl napojen na přístroje, píše Reuters.

Nikdo nechápal, jak mohla do té doby naprosto zdravého chlapce postihnout mrtvice. Až když zdravotnický personál rozstříhal chlapcovo oblečení, našel tam ukrytou elektronickou cigaretu prošpikovanou fentanylem a marihuanou.

Chlapec byl dva týdny v kómatu. Poté, co se probral, Zach tvrdil, že mu elektronickou cigaretu dala skupinka spolužáků a donutila ho, aby před nimi kouřil.

Kdyby to prý neudělal, skupinka osmi chlapců a jedné dívky by ho podle jeho slov zmlátila. Také ho donutili, aby elektronickou cigaretu u sebe schoval. Zach tvrdil, že ho skupinka spolužáků šikanovala a mlátila několik měsíců.

Poté, co se chlapec probral z kómatu, byl převezen na specializovanou kliniku dětského zdravotnického zařízení v Atlantě, kde ho vraceli do běžného života. Rehabilitoval, cvičili s ním řeč.

Navzdory úsilí ale chlapec kvůli poškození pravé části mozku bude trpět doživotním postižením. Nevidí na pravé oko, levou paži bude mít ochrnutou, trpí záchvaty. V současné době používá invalidní vozík kvůli problémům s rovnováhou. Znovu se učil mluvit, počítat.

Ačkoliv jeho matka doufá, že se stav jejího syna zlepší, lékaři naznačili, že je nepravděpodobné, že by Zach znovu plně využil svou levou paži.

Další otřesný případ šikany v Německu. Dívky típaly 13leté školačce cigarety o obličej a bily ji

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám